airproducts-logo Go to Home Page

Waterstof voor tanken

Waterstof is het meest voorkomende element in het universum en is het lichtste van alle elementen en gassen.  In de afgelopen jaren is waterstof op de voorgrond getreden als alternatieve, milieuvriendelijke brandstof. Als energiedrager biedt waterstof vele voordelen ten opzichte van andere alternatieven, vooral bij gebruik in een brandstofcel.

Waterstof komt in de natuur voor in combinatie met andere elementen. Aardgas (methaan) en diverse hernieuwbare bronnen bevatten waterstof en zijn de grondstof voor de productie van dit molecuul over de hele wereld.

Voordelen van waterstof als alternatieve brandstof

 • Milieuvriendelijk
  Het is CO2-vrij en bij gebruik in een brandstofcel is de enige emissie water.
 • Het is niet giftig
  In tegenstelling tot benzine is waterstof niet schadelijk voor levende wezens
 • Onafhankelijkheid van energie
  Het kan worden geproduceerd uit aardgas of hernieuwbare bronnen, waardoor de afhankelijkheid van buitenlandse olie wordt verminderd
 • Hernieuwbaar
  Kan worden geproduceerd uit water en andere hernieuwbare bronnen, zoals biomethaan
 • Overvloedig
  Waterstof is het meest aangetroffen element in het heelal
 • Lichtste van alle elementen
  Waterstofgas verspreidt zich onmiddellijk in de lucht en "plakt" niet op de plaats van het lek.

Voordelen van Air Products als uw waterstofleverancier

Veiligheid

Bij Air Products is niets belangrijker dan veiligheid, geen productie, geen verkoop, geen winst.

Leveringszekerheid

Meerdere waterstofbronnen dankzij ons netwerk van installaties en vulinstallaties

Leveringswijzen

Air Products biedt zowel pijpleidinglevering als geleverd gas en vloeibare on-site opwekking

Toegewijde vloot van vrachtwagens en chauffeurs

Medewerkers en vrachtwagens van Air Products leveren 24/7

Responsieve service

Klantenservice, logistiek en onderhoudspersoneel 24/7 bereikbaar

Ervaring

Air Products produceert en distribueert al meer dan 60 jaar waterstof

AIR PRODUCTS' ERVARING MET WATERSTOF

Air Products is 's werelds grootste leverancier van waterstof. Het bedrijf bezit en exploiteert meer dan 100 waterstoffabrieken die meer dan 7 miljoen kilogram waterstof per dag produceren en beschikt over het grootste waterstofdistributienetwerk ter wereld.   Air Products heeft meer dan 60 jaar ervaring met waterstof en een uitgebreid patentportfolio op het gebied van waterstofdoseertechnologie. Het bedrijf is betrokken geweest bij meer dan 250 waterstofbrandstofprojecten in meer dan 20 landen wereldwijd. Auto's, vrachtwagens, bestelwagens, bussen en vele andere voertuigen worden aangedreven door de waterstof van Air Products. 

Een betrouwbare leverancier van waterstofbrandstof nodig?

Praat met onze experts over verschillende leveringswijzen voor uw tanktoepassingen.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

On-site waterstofgasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

RESOURCE CENTRE