airproducts-logo Go to Home Page

Helium (He)

Het inerte gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Helium wordt in zeer kleine hoeveelheden in de atmosfeer aangetroffen, minder dan 0,001% in lucht. Het wordt ook aangetroffen in een aantal aardgasvelden, waar het wordt veroorzaakt door het natuurlijke radioactieve verval van zware elementen in de aardkorst, met name uranium en thorium. Het is helium dat wordt gewonnen uit de aardgasvelden waar de concentratie hoger is dan 0,1%, dat tegenwoordig in vloeibare en gasvormige vorm wordt verkocht.

De extreem lage temperatuur van vloeibaar helium wordt gebruikt om de supergeleidende eigenschappen van magneten te behouden in toepassingen zoals Magnetic Resonance Imagery (MRI), Nuclear Magnetic Resonance (NMR) -spectroscopie en onderzoek naar deeltjesfysica. Gasvormig helium wordt gebruikt als een inert beschermgas bij boog- en laserlassen. Het wordt ook gebruikt als koelmiddel om warmte effectief over te brengen in de glasvezel- en elektronica-industrie, dankzij de hoge thermische geleidbaarheid. Het dient als draaggas voor gaschromatografie (GC) in analytische laboratoria en als lekdetectiegas in een groot aantal industrieën. Omdat helium lichter is dan lucht en niet brandbaar, wordt het gebruikt om ballonnen en luchtschepen op te blazen.

Air Products biedt vloeibaar helium en samengeperst heliumgas in diverse zuiverheden en in diverse leveringswijzen over de hele wereld, dankzij ons netwerk van opslag- en vulinstallaties.

Download Go with the Global Leader-brochure

Air Products is een toonaangevende leverancier van helium

  • Een pionier op het gebied van veel van de technologieën voor extractie, productie, distributie en opslag van helium die nog steeds in gebruik zijn
  • Meest diverse heliumbronmengsel ter wereld (LNG, methaan en CO₂)
  • Wereldwijd distributienetwerk met de best presterende opslagtanks
  • Heliumexperts bieden service en ondersteuning van wereldklasse met een toewijding aan kwaliteit
  • Door de industrie erkend veiligheidsrecord

Online Veiligheidstraining

Met deze zeer toegankelijke online cursus over veilig werken met cilindergassen, traint u uw medewerkers al voor slechts €65,-.

De ideale training voor iedereen die werkt met cilinders onder druk!

MEER INFO

ISO-containers

Hoogwaardige transportschepen die voldoen aan een groot aantal internationale codes en normen

Tubetrailers

Geschikt voor de behoefte aan helium in grote hoeveelheden gas

Supergeïsoleerde dewarvaten

Breed scala aan cryogene tanks voor MRI, NMR en andere toepassingen met vloeibaar helium

BIP®-cilindertechnologie

Voor de ultieme gaszuiverheid

Marktleidende cilindertechnologie

Hogedrukcilinders en -pakketten voor industrieel gebruik

Gebruiksvriendelijke cilinders voor het vullen van ballonnen

Tot 50% lichter dan traditionele cilinders met ingebouwde regelaar en actieve inhoudsmeter

Interesse in helium voor uw toepassing?

Laat onze toepassingsspecialisten u helpen de voordelen te begrijpen van het gebruik van helium in uw bedrijf.

NEEM NU CONTACT OP MET ONZE EXPERTS

Vraag het de expert

“Is het veilig om helium in te ademen?”
NEE! Helium verplaatst zuurstof in uw longen sneller dan helemaal niet ademen. Langdurige inademing kan leiden tot verstikking en de dood

Balloonium® Integra®-cilinders - eenvoudiger en veiliger in gebruik

  • Lichtgewicht, tot 50% lichter dan traditionele cilinders
  • Ballonvulstukken met snelkoppeling voor een snelle oplossing
  • Inhoudsmeter die aangeeft hoeveel gas er nog over is, zelfs als de klep is uitgeschakeld, zodat u taken snel en effectief kunt plannen
  • Veiliger, lagere werkdruk dankzij ingebouwd reduceerventiel
  • Grotere gascapaciteit, dus minder cilinders, minder leveringen en lagere verwerkingskosten
NU KOPEN

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Vaten

Voor Magnetic Resonance Imagery (MRI) en andere cryogene toepassingen levert Air Products vloeibaar helium in stevig geconstrueerde en supergeïsoleerde dewars van 60, 100, 250 en 500 liter.

ISO-containers

ISO-containers worden gebruikt voor het vervoer van zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke bulkvloeistoffen. Door hun intermodale ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor meerdere transportmiddelen, met name vrachtwagens of schepen.

Tubetrailers

Air Products levert grote hoeveelheden hogedrukgassen en gasmengsels die in tubetrailers worden vervoerd en die op de locatie van de klant kunnen worden opgeslagen. Dit opslagsysteem bestaat doorgaans uit een aantal stalen hogedrukvaten die aan elkaar zijn gekoppeld.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

RESOURCE CENTRE