airproducts-logo Go to Home Page

Modified Atmosphere Packaging (MAP)

Een bewezen manier om de houdbaarheid van uw verpakte levensmiddelen effectief te verlengen

Wilt u uw voedingsproduct op natuurlijke wijze conserveren? Wilt u een langere houdbaarheid met behoud van textuur, smaak en kleur. Kunt u uw productieplanning verbeteren, productafval verminderen en beter voldoen aan de verwachtingen van uw klant?

Modified Atmosphere Packaging (MAP) of gasspoeling is een bewezen en natuurlijke methode om de houdbaarheid en kwaliteit van voedingsmiddelen te verlengen. Het gebruikt een specifiek enkel gas of een mengsel van gassen om een beschermende atmosfeer rond het voedsel te creëren. Deze beschermende atmosfeer, gecombineerd met geschikt verpakkingsmateriaal en, in veel gevallen, lagere temperaturen, behoudt de smaak, veiligheid en het uiterlijk van het voedsel langer.

Met tientallen jaren ervaring in MAP hebben we talloze producttests uitgevoerd en kennis opgebouwd over het ideale gasmengsel voor elk type voedsel. Ongeacht uw bedrijfsgrootte, onze experts helpen u graag verder, van het bepalen van het beste gasmengsel voor uw product tot het opstarten van uw product.

Waarom kiezen voor MAP in plaats van vacuüm- of skinverpakkingen?

Houdbaarheid

Het overgrote deel van de producten is langer houdbaar met MAP dan met vacuüm- of skinverpakkingen

Afvalvermindering

Langere houdbaarheid betekent minder voedselverspilling

Product Uiterlijk

Zachte, oneffen producten kunnen last hebben van het vacuümproces, waardoor hun vorm minder aantrekkelijk wordt voor de eindgebruiker

Kostenbesparingen

Minder productverlies betekent meer geldbesparing

Waar vind ik een Gas-Agent bij mij in de buurt?

Voor cilindergassen kunt u ook terecht bij onze 70 agenten door heel Nederland

AGENT ZOEKEN

Welke gassen worden gebruikt in MAP en waarom?

Bij MAP worden voornamelijk drie gassen gebruikt die van nature aanwezig zijn in de lucht die we inademen: CO₂, stikstof en zuurstof. Bekijk deze korte video met onze Britse expert Jon Trembley om erachter te komen waarom.

Vraag het de expert

Neil Hansford

Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk

"Wat moet ik vermelden op het etiket als ik voedselveilige gassen gebruik om mijn product te verpakken?"
Als u MAP gebruikt, moet u 'verpakt in een beschermende atmosfeer' vermelden op het etiket (Verordening (EU) 1169/2011).

Freshline® Smart Technology

Stap vandaag nog binnen in de wereld van slim cryogeen invriezen. Controleer en optimaliseer uw voedselproductieprocessen, altijd en overal.

MEER WETEN

Freshline® Food Services

Wij leveren niet alleen gassen en apparatuur, wij ondersteunen u graag bij elke stap op weg naar succes. Daarom zijn wij ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren wij testen voor u uit op uw locatie of in een van onze laboratoria en bieden wij consultancy, waaronder procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Benieuwd naar kwaliteit en conformiteit?

Wij hechten veel belang aan veiligheid en kwaliteit. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante voedselwetgeving.

MEER WETEN

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

Benieuwd naar een proefversie?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN