airproducts-logo Go to Home Page

Cryogeen invriezen

Sneller invriezen voor een hogere productkwaliteit

Vloeibare stikstof en CO₂ bieden een kostenbesparend alternatief voor traditionele methoden voor het invriezen en koelen van levensmiddelen. Ze maken de verwerking van grotere hoeveelheden sneller mogelijk, terwijl ze aanzienlijk minder vloeroppervlak in beslag nemen. De Freshline® invriesoplossingen van Air Products zijn ontworpen voor diverse batch- of continue invriesprocessen. U zult merken dat ze dankzij hun innovatieve ontwerp gemakkelijk te reinigen en te onderhouden zijn, wat u zowel uitvaltijd als arbeidskosten bespaart. Vraag onze experts naar de beste oplossing voor uw behoeften.

Waarom kiezen voor een cryogene vriezer?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een cryogene vriezer in plaats van een traditionele snelvriezer

Tijd

Ze werken bij veel lagere temperaturen, waardoor u meer kunt invriezen in minder tijd

Kwaliteit

Sneller invriezen leidt tot minder beschadiging van de celwand, waardoor de smaak, structuur en vochtigheid van uw product beter behouden blijven

Flexibiliteit

Ze kunnen worden ingesteld met verschillende recepten, zodat u met één machine verschillende doorvoersnelheden en producten kunt produceren

Ruimte

Ze zijn over het algemeen compacter dan mechanische of blast-vriezers

Kosten

Ze vereisen doorgaans lagere investeringskosten en kunnen worden gehuurd

Opbrengst

Sneller invriezen betekent minder uitdroging, wat resulteert in een hogere opbrengst.

Bereken met behulp van onze calculator de invriestijd en de lengte van de vriezerband die nodig zijn om uw product te koelen of in te vriezen

KLIK OM TE BEREKENEN

Cryogeen versus mechanisch invriezen van voedingsmiddelen

Er zijn verschillende elementen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen tussen cryogeen of mechanisch invriezen met lucht. Bekijk deze korte video voor meer informatie.

Vraag het de expert

Karen Callingham

Food Cryogenics Technical Expert, Verenigd Koninkrijk

“Welke kosten kan ik verwachten van cryogeen invriezen?”
De kosten zijn afhankelijk van uw doorvoer, begin- en eindtemperatuur en het watergehalte van het product. We hebben geavanceerde tools voor het invriezen van levensmiddelen die de kosten voor het invriezen berekenen en de ideale technologie voor het proces bepalen. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Freshline® Smart Technology

Stap vandaag nog binnen in de wereld van slim cryogeen invriezen. Controleer en optimaliseer uw voedselproductieprocessen, altijd en overal.

MEER WETEN

Freshline® Food Services

We leveren niet alleen gassen en apparatuur, we willen u bij elke stap helpen. Daarom zijn we ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren we tests uit voor u op locatie of in een van onze laboratoria, bieden we advies op het gebied van procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Benieuwd naar kwaliteit en conformiteit?

Wij hechten veel belang aan veiligheid en kwaliteit. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante voedselwetgeving.

MEER WETEN

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Vraagt u zich af of invriezen met stikstof geschikt is voor u?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN