airproducts-logo Go to Home Page

Het beste gas voor uw las

Lassen met een hogere productiviteit en hogere kwaliteit in een gezondere werkplaats

De innovatieve Maxx®-lasgassen van Air Products zijn speciaal ontwikkeld om de beste combinatie te bieden van kwaliteit, productiviteit en veiligheid. De Maxx®-reeks is ontworpen via strenge tests en onder echte werkomstandigheden en bevat lasprocesgassen voor koolstofstaal, roestvast staal, aluminium en hoogwaardige legeringen.

Maxx®-gassen bieden u het hoogste prestatieniveau - inclusief betere laskwaliteit en hogere lassnelheden - om de productiviteit te maximaliseren en uitval te verminderen. Maxx®-gassen zijn bovendien ontworpen om mensen in de werkplaats te beschermen door de laagst mogelijke niveaus van ozon en lasrook.

Download de Maxx® Weld Process Gases-brochure

Welke gassen zijn beschikbaar in het Maxx®-assortiment van Air Products?

Alumaxx® gassen
Het juiste gas voor alle aluminium laswerkzaamheden
Inomaxx® gassen
Maximale prestaties voor het lassen van roestvast staal
Ferromaxx® gassen
Voor sneller en schoner lassen van koolstofstaal

Waar vind ik een Gas-Agent bij mij in de buurt?

Voor cilindergassen kunt u ook terecht bij onze 70 agenten door heel Nederland

AGENT ZOEKEN

Bekijk de voordelen van onze Maxx®-gassen

Wat u ook last, de innovatieve reeks lasgassen van Air Products levert superieure resultaten. Samengesteld om de output te verhogen door een unieke combinatie van lasbaarheid, laskwaliteit en hogere lassnelheden, bereikt u meer met minder uitval.

Air Products' Gastrak®-service

Bespaar geld, verhoog de productiviteit en verbeter de kwaliteit. Of u nu enkele cilinders gebruikt of een leiding gebruikt, de Gastrak®-service kan u helpen.

  • Kosten verlagen: door het elimineren van de starpiek en een te hoge gasflow verbruikt u minder gas.
  • Kwaliteit verbeteren: consistent gebruik van de optimale gasstroomsnelheid verbetert de laskwaliteit en vermindert uitval.
  • Eenvoudige installatie: Gastrak®-apparatuur kan worden geïntegreerd in een bestaande of nieuwe gasleiding, of kan worden gebruikt met traditionele en/of Integra®-cilinders.

 Bekijk de video

WILT U BEGINNEN MET BESPAREN?

Gasopties

Lassen & Snijden

Een reeks gassen, technologieën en diensten voor metaalproductie, of het nu gaat om lassen, snijden, thermisch spuiten, hardsolderen of gutsen.

Zuurstof

Naast het gebruik als ademgas voor toepassingen in de gezondheidszorg, profiteren de sterke oxiderende eigenschappen ervan in veel industrieën van het verbeteren van de opbrengst, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van de CO2-voetafdruk in vergelijking met andere brandstoffen.

Acetylene

De uitzonderlijk hoge vlamtemperatuur van acetyleen (3100 °C) maakt het ideaal voor oxy-acetyleen snijden, warmtebehandeling en lasbranders. Het kan ook worden gebruikt in analytische laboratoria voor organische synthese en als een vlamgas in analytische technieken zoals Atomic Absorption (AA) Spectroscopy.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal. 
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Helium

Een inert gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Resource Center