airproducts-logo Go to Home Page

Waterstofgeneratoren op locatie

On-site waterstofproductie is een alternatief voor het geleverde product en biedt klanten een unieke manier om hun tankstation te bevoorraden. Er zijn twee technologieën beschikbaar: methaanreformers en elektrolysetoestellen.

De PRISM®-waterstofgeneratoren van Air Products zijn stoom-methaanreformers die gebruikmaken van een uiterst efficiënt, robuust proces dat de bedrijfskosten tot een minimum beperkt. PRISM-waterstofgeneratoren zijn ontworpen voor het leveren van tankstations tot 1.800 kg per dag. De waterstofzuiverheid van onze generatoren voldoet aan de strenge eisen van brandstofceltoepassingen.

De generatoren hebben een compact modulair ontwerp voor eenvoudige installatie. Hoge inschakeltijd wordt mogelijk gemaakt door de betrouwbaarheid van de PRISM-waterstofgenerator en het eenvoudige onderhoud. Ook kunnen volledig geïntegreerde back-upsystemen geleverd worden om een ononderbroken toevoer te waarborgen.

Air Products PRISM waterstofgenerator

 • Gasvormig waterstof 
 • Stoommethaanreformer (SMR) 
 • 200-1800 kg/dag 
 • Hoge betrouwbaarheid
 • Zuiverheidsniveau 99,999% of beter 
 • Compact, modulair ontwerp
GEGEVENSBLAD PRISM®-WATERSTOFGENERATIESYSTEMEN

PRISM®-toevoeropties voor waterstofgeneratoren

Sale-of-Gas

Air Products designs, installs, maintains, owns and operates the hydrogen generator at your site with redundant backup supply for increased reliability.

Sale-of-Equipment

Air Products designs and ships a turn-key hydrogen generator to you via a purchase agreement. You install, own and operate the plant at your site or purchase services from Air Products to support the plants installation, operation, and maintenance.

Voordelen van Prism-waterstofgeneratoren (PHG)

Efficiënte levering

Efficiënt gebruik van aardgas minimaliseert de energiekosten en verlaagt de totale gaskosten per eenheid

Eenvoudige installatie

Het compacte, modulaire ontwerp neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te installeren. Dit vermindert de uitvaltijd en minimaliseert de bedrijfskosten

Hoge betrouwbaarheid

Realtime 24/7 bewaking op afstand en volledig geïntegreerde back-upsystemen zorgen voor een ononderbroken productlevering

Flexibel in gebruik

Ontworpen met toonaangevende opstart- en uitschakelmodi, kunnen PHG's worden geïnstalleerd als systemen met één of meerdere eenheden voor een flexibele en efficiënte toevoer

Portfolio van leveringsopties om aan een serie vereisten te voldoen

Wij bieden het volledige spectrum van on-site waterstofgeneratoren en kunnen de juiste oplossing bieden voor uw vereisten, ongeacht het volume, de druk, het zuiverheidsniveau, het debiet en het bedrijfsproces.

Expertise waar u op kunt vertrouwen en gemoedsrust

Laat onze experts onzekerheid wegnemen bij het vinden van een goedkoop, duurzaam alternatief voor levering van waterstof met on-site waterstofproductie op de lange termijn.

Waterstof-elektrolyzer

Naast PRISM-waterstofgeneratoren werkt Air Products samen met toonaangevende leveranciers van elektrolyzers om deze manier van on-site productie te integreren in tankstations en power-to-gas-toepassingen. De ingenieurs van Air Products ontwerpen het station om naadloos samen te werken met de elektrolyser, zodat het project veilig, betrouwbaar en kostenefficiënt is.

Belangrijkste kenmerken van elektrolysetoestellen:

 • Gasvormig waterstof
 • Protonuitwisselingsmembraan (PEM) of kaliumhydroxide (KOH) technologie
 • Koolstofvrije waterstofproductie bij gebruik van duurzame elektriciteit
 • Verschillende hoeveelheden per dag, afhankelijk van de vereisten van het tankstation
 • Zuiverheidsniveaus 99,9995%
 • Goede turndownmogelijkheden voor wisselende vraag

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Waterstof voor tanken

In de afgelopen jaren is waterstof op de voorgrond getreden als alternatieve, milieuvriendelijke brandstof. Als energiedrager biedt waterstof vele voordelen ten opzichte van andere alternatieven, vooral bij gebruik in een brandstofcel. 

Interesse in de on-site productie van waterstof?

Praat met onze experts over de voordelen van waterstofproductie op locatie en hoe deze zich verhoudt tot waterstof die op uw locatie wordt geleverd.

NEEM CONTACT MET ONS OP

RESOURCE CENTRE