airproducts-logo Go to Home Page

COO Dr. Samir J. Serhan over waarom diversiteit belangrijk is voor de energietransitie

Samir Serhan


De kritieke energie- en milieu-uitdagingen van onze tijd vereisen de meest innovatieve oplossingen, en het ontwerpen van die oplossingen vereist diversiteit van gedachten en ervaringen. Om ervoor te zorgen dat onze teams hun potentieel kunnen benutten en geschiedenis kunnen schrijven met baanbrekende schone-energieprojecten, moeten we een werkomgeving creëren waarin iedereen het gevoel heeft dat ze erbij horen en hun bijdragen belangrijk zijn. Ik kan dit niet genoeg benadrukken: het samenbrengen van mensen met alle achtergronden en ervaringen is essentieel voor de ontwikkeling van projecten voor schone energie die de energietransitie bevorderen.

Daartoe heeft Air Products onlangs het initiatief FETA (de vrouwelijke ingenieurs en technische medewerkers) gelanceerd.
Door middel van aangepaste functieroulaties, praktijkgericht leren en professionele en technische ontwikkeling, zal het FETA-programma van Air Products de loopbaanontwikkeling en -ontwikkeling van de volgende generatie vrouwelijk talent in het Koninkrijk Saoedi-Arabië bevorderen. Ik wil de eerste vrouwen persoonlijk feliciteren met hun deelname aan dit programma en hen van harte welkom heten bij Air Products.

Met FETA zijn we bezig met een nieuwe manier van leren voor vrouwelijke ingenieurs en technici.
Dit programma helpt hun toekomst vorm te geven, omdat ze onderdeel worden van een wereldwijd toonaangevend bedrijf in industriële gassen en werken aan enkele van de meest innovatieve, toekomstgerichte projecten van onze tijd - projecten die geschiedenis schrijven door te helpen bij het oplossen van belangrijke energie- en milieu-uitdagingen. 

Dit is weer een voorbeeld van hoe de voortgang van de energietransitie en het cultiveren van een inclusiegerichte cultuur met elkaar verbonden zijn.
We weten dat onze mensen ons concurrentievoordeel zijn en wanneer we investeren in het samenbrengen van getalenteerde mensen uit alle lagen van de samenleving, zullen de diversiteit aan kennis, gedachten en ervaring van onze mensen ons in staat stellen om te pionieren met de oplossingen die uiteindelijk zullen leiden tot een schonere-energie toekomst. ♦
 

 

 

Meer over FETA

Meer informatie over het initiatief voor vrouwelijke ingenieurs en technische medewerkers (FETA) van Air Products.

Lees meer