airproducts-logo Go to Home Page

California Sustainable Aviation Fuel Facility

Air Products '$2.5 miljard grote uitbreidingsproject zal duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) produceren op de locatie Paramount, Californië, van World Energy. Deze locatie is 's werelds eerste en Noord-Amerikaanse enige commerciële SAF-productiefaciliteit.

Als onderdeel van het project heeft Air Products het waterstofpijpleidingsnetwerk in Zuid-Californië uitgebreid met waterstof voor de bestaande World Energy-faciliteit, waardoor de leverbetrouwbaarheid voor alle klanten van het Air Products-pijpleidingsnetwerk in Zuid-Californië verder is toegenomen. Met het uitgebreide pijpleidingennetwerk kunnen we in de toekomst ook koolstofarme of koolstofarme waterstof leveren.

Het project, dat weer een pioniersmoment is in het streven van Air Products om de energietransitie te ondersteunen, zal de doelstellingen om Californië koolstofarm te maken, helpen verwezenlijken door een hernieuwbare brandstof te produceren die voldoet aan de groeiende vraag van de luchtvaartindustrie.

Aan de hand van de cijfers

#1

'S Werelds eerste commerciële productiefaciliteit voor duurzame vliegtuigbrandstof.

340 miljoen

Gallon per jaar totale installatiecapaciteit

100%

Duurzame brandstof, gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Project Duurzame vliegtuigbrandstof


Deze faciliteit is gericht op commerciële exploitatie in 2025 en maakt gebruik van hernieuwbare grondstoffen voor de productie van 100% duurzame vliegtuigbrandstoffen. Air Products zal de faciliteiten bouwen en in eigendom hebben, waaronder een nieuwe waterstofinstallatie (voor Air Products) en productiefaciliteiten voor duurzame brandstoffen (voor World Energy), terwijl het bestaande waterstofpijpleidingnetwerk in Zuid-Californië wordt uitgebreid.

Projectlocatie en uitbreiding van pijpleiding

Viering CO2-snijden

Air Products 'Chief Operating Officer, dr. Samir J. Serhan, sprak op de Earth Day 2022 Carbon Cut-gebeurtenis over de investering van $1 miljard door Air Products in' s werelds eerste commerciële productiefaciliteit voor duurzame vliegtuigbrandstof.

Wij zijn 's werelds grootste producent van waterstof

Het creëren van een schonere toekomst vereist ervaring, investeringen en innovatie op wereldschaal. Bij Air Products beschikken we over de technologie, het trackrecord, het kapitaal en de ambitie om dit doel voorop te stellen. Samen leveren we waterstofoplossingen die een aantal van 's werelds grootste energie- en milieuproblemen aanpakken, waardoor we allemaal op weg zijn naar een schonere energietoekomst.

Waterstofexperts

Air Products is 's werelds grootste producent van waterstof met meer dan 60 jaar ervaring. Wij zijn waterstofexperts die veilige, end-to-end oplossingen leveren, op grote schaal investeren in echte, schone energieprojecten en de industrie vooruit helpen om een schonere toekomst te realiseren.

Neem contact met ons op over dit project.

Contact Opnemen