airproducts-logo Go to Home Page

Seifi Ghasemi legt uit wat de sterke punten, het leiderschap en de visie op waterstof van Air Products zijn voor het creëren van een schonere toekomst in de 'Leadership Next'-podcast van Fortune

Air Products’ Chairman, President and CEO Seifi Ghasemi

De bedrijfsgerichte podcast van Fortune Media, Leadership Next, gaat in op de veranderende regels van bedrijfsleiderschap en de manier waarop CEO's met deze verandering omgaan. Meer dan 175 afleveringen zijn uitgezonden sinds de podcast in maart 2020 van start ging.

De voorzitter, president en CEO van Air Products, Seifi Ghasemi, heeft onlangs een gesprek gehad met Fortune CEO Alan Murray en Michal Lev-Ram, hoofdredacteur, voor een uitgebreid gesprek in de kantoren van Fortune in New York. De 33 minuten durende podcast werd uitgezonden op 5 maart op en is beschikbaar op Fortune's site en grote streamingplatforms.

Toonaangevend met de sterke punten van Air Products in onze kernactiviteit industriële gassen. Hij noemt het de "enige energiebron" en beschrijft hoe schoon waterstof essentieel is voor de bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering en voor een schonere toekomst. Hij wijst daarbij op de verantwoordelijkheid van Air Products om hierin het voortouw te nemen:

"… en daarom zijn we in 2014, tien jaar geleden, begonnen aan deze reis van blauwe en groene waterstof. En dat is waar we nu zijn, waar we een aantal van deze fabrieken bouwen omdat we de technologieën moesten ontwikkelen. We hebben de projecten moeten ontwikkelen, we hebben de mensen moeten samenbrengen. Dit is niet iets waarop iemand, een projectontwikkelaar, op een ochtend wakker wordt en zegt: "Ik wil een waterstofbedrijf worden." … Zo werkt het niet…

… als waterstof de enige oplossing is en wij het grootste waterstofbedrijf zijn, is het onze verantwoordelijkheid om dat te doen. Ik bedoel, wie gaat dat anders doen? Als we dat niet doen, wie doet dat dan? "

Seifi bespreekt niet alleen waarom Air Products volgens hem verantwoordelijk is voor het stimuleren van schone energieoplossingen, waaronder waterstof, maar beantwoordt ook vragen over de eerste keer dat hij zich ging richten op klimaatverandering, hoe hij de weg naar de wereldwijde nul-nuldoelen ziet en waarom hij voor Air Products koos. Hij deelt ook enkele van zijn persoonlijke en professionele achtergrond, die zijn opvattingen en leiderschapsstijl hebben gevormd. 

Beluister de aflevering hier.