airproducts-logo Go to Home Page

Canada Emissievrije Waterstof-energiecomplex

Emissievrije waterstof-energiecomplex zal de uitstoot van broeikasgassen in Alberta verminderen.

Met het nieuwe emissievrije waterstof-energiecomplex van Air Products wordt Edmonton, Alberta, het centrum van de waterstofeconomie in het westen van Canada. Canada is goed gepositioneerd om wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van waterstof, dat duizenden banen zal creëren, de economie zal doen groeien, de uitstoot zal terugdringen en Canada zal helpen om tegen 2050 een netto-nulwaarde te bereiken. 

In Edmonton wordt hard gewerkt aan de bouw van de transformerende nieuwe waterstoffaciliteit van Air Products, waarin geavanceerde technologie en een innovatief ontwerp zullen worden toegepast om netto-nulemissies te leveren. Door deze nieuwe faciliteit aan te sluiten op ons bestaande pijpleidingnetwerk, kunnen onze raffinage- en petrochemische klanten de koolstofintensiteit van hun energieproducten verminderen en hun duurzaamheidsprestaties verbeteren. De faciliteit voor liquefactie op wereldschaal zal het gebruik van waterstof als emissievrije transportbrandstof in West-Canada versnellen. Zie het op deze manier: er is voldoende capaciteit voor vloeibare waterstof om alle grote transportbedrijven in Alberta van brandstof te voorzien.

Alberta, Canada Net-Zero Waterstof Energie Complex Ontvangt Financiering

De Canadese federale en provinciale overheden hebben ongeveer $475 miljoen (CAD) aan projectfinanciering aangekondigd voor het baanbrekende waterstofenergiecomplex van Air Products ter waarde van in Alberta. De faciliteit, die al in uitvoering is, zal van Edmonton, Alberta het centrum van de waterstofeconomie van West-Canada maken en de weg vrijmaken voor Air Products om een van de meest concurrerende en koolstofarmste waterstofnetwerken ter wereld te exploiteren.

Gevoed door feiten

Edmonton en de omliggende gemeenten stimuleren de overgang naar een toekomst met schone energie. Het nieuwe energiecomplex biedt mogelijkheden voor uitbreiding en voor miljarden extra investeringen van de particuliere sector in de regio. Dit betekent een enorme economische boost voor de regio en een cruciale stap in de richting van de Canadese klimaatdoelstellingen. Met de faciliteit voor vloeibare waterstof wordt Alberta een toonaangevende leverancier van vloeibare waterstof aan West-Canada en de Pacific Northwest.

Banen

De faciliteit zal op korte termijn 2.500 banen in de bouw en techniek creëren, en op de lange termijn zullen er meer banen ontstaan in de waterstoftransportindustrie

Investeringen

In de faciliteit en het complex in Edmonton zal aanzienlijk worden geïnvesteerd in Alberta.

Kansen

De faciliteit zal een cruciale rol spelen in het helpen van Canada bij het verwezenlijken van zijn ambities op het gebied van klimaat- en energiezekerheid.

Innovatie

De faciliteit maakt gebruik van geavanceerde Auto-Thermal Reforming (ATR) -technologie en omvat een waterstofgenerator en een faciliteit voor vloeibare waterstof.

Hoe het werkt

Tegenwoordig wordt vrijwel alle waterstof op industriële schaal geproduceerd met behulp van Steam Methane Reforming (SMR) -technologie. Als een SMR-faciliteit is uitgerust met CO2-afvangtechnologie, kan ongeveer 55% van de CO2-uitstoot kosteneffectief worden opgevangen. Ons emissievrij waterstof-energiecomplex zal gebruikmaken van een geavanceerde procestechnologie, Auto-Thermal Reforming (ATR), waarmee meer dan 90% van de CO2-uitstoot op kosteneffectieve wijze kan worden opgevangen, voor permanente opslag veilig onder de grond.

Om de indirecte emissies van het gebruik van elektriciteit uit het net te vermijden, omvat het project bovendien een 100% waterstofgenerator. Deze eenheid is extra groot voor de productie van de productiefaciliteit en om overtollige stroom te leveren aan het Alberta-net.  

Ten slotte zal deze faciliteit, met behulp van innovatieve techniek, worden geïntegreerd in de nieuwe faciliteit voor hernieuwbare diesel van het naburige Imperial Oil Limited. Imperial zal hernieuwbare diesel produceren uit lokaal geproduceerde grondstoffen die niet van aardolie zijn, met behulp van een proces dat een biogeen bijproduct van het afgas (ROG) produceert. Deze ROG zal worden gebruikt als grondstof voor het Air Products-waterstofcomplex, waardoor aardgas wordt verdrongen en het totale CO2-emissieprofiel verder wordt verbeterd.

De unieke combinatie van de integratie van biogene grondstoffen, de bijbehorende CO2-afvangst en de export van schone energie compenseert ruimschoots de niet-afgevangen resterende emissies. Dit betekent dat deze historische faciliteit netto-nulemissies kan realiseren 1 en waarom het wordt beschreven als "Blauw, maar beter".
1 De methodologie van Air Products volgt de richtlijnen in de WRI/WBCSD GHG Protocol Corporate Accounting and Reporting Standard en het relevante provinciale programma voor grote emitters (TIER).

Air Products ondersteunt de plannen voor hernieuwbare diesel van Imperial met koolstofarme waterstoflevering

Air Products zal koolstofarme waterstof leveren voor het voorgestelde duurzame dieselcomplex van Imperial in de Strathcona-raffinaderij, en levert ~ 50% van de output van de Alberta Blue Hydrogen Hub in aanbouw in Edmonton aan de raffinaderij.
 

Air Products wint Best Carbon Management Initiative Award voor Alberta Project

Tijdens de Chemical Industry Financial Outlook Forum & Sustainability Awards ontving Air Products de Best Carbon Management Initiative Award van de Chemical Week voor het innovatieve waterstof-nulcomplex in Edmonton, Alberta, Canada. 

"Onze nieuwe netto-nul-faciliteit zal aanzienlijke reducties van broeikasgassen mogelijk maken en zorgen voor een schonere energietoekomst voor iedereen", aldus Vice President van Air Products Canada Rachel Smith na aanvaarding van de duurzaamheidsprijs.

DE PRODUCTIE VAN AIR PRODUCTS IN CANADA, ERKEND DOOR DE CGA VOOR VEILIGHEID

De veiligheid van onze mensen is onze hoogste prioriteit bij Air Products, en we zijn er trots op dat onze toegewijde teams tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Compressed Gas Association werden erkend voor hun inzet voor veiligheid. Onze Ft. De faciliteit in Saskatchewan werd op het Bronze-niveau erkend voor het behalen van 50.000 uur of 5 jaar zonder ongevallen met werkverlet, terwijl onze faciliteit in Corunna op Gold-niveau werd erkend voor het behalen van 750.000 uur of 15 jaar zonder werkongevallen met werkverlet.

Air Products 'expertise op het gebied van waterstof

60-jarige staat van dienst
Veilige, bewezen waterstoftechnologie-oplossingen leveren. Als grootste waterstofleverancier ter wereld hebben we ervaring in de volledige waardeketen.
Actief in meer dan 50 landen
We werken samen met alle soorten bedrijven om de kracht en duurzaamheid van schone waterstof te integreren, ook als emissievrije brandstof voor mobiliteit. 
Waterstofexpertise
Waterstof is het beste alternatief als schone brandstof voor zware voertuigen zoals bussen, vrachtwagens, schepen en treinen vanwege de inschakelduur die aan deze toepassingen is gekoppeld. Vanwege de veelzijdigheid en overvloed van waterstof is het een ideale oplossing voor transport zonder uitstoot.
Canada is de grootste waterstofleverancier in Canada
Air Products is al vele jaren sterk aanwezig in de regio Edmonton en Alberta Heartland. Momenteel beschikken we over drie waterstofproductiefaciliteiten op wereldschaal en een waterpijpleidingnet van 55 kilometer. We beschikken ook over een waterstofproductiefaciliteit, een 30 kilometer lang pijpleidingsnetwerk en een liquefactie-installatie in Sarnia, Ontario.

Neem contact met ons op over dit project.

Contact Opnemen