airproducts-logo Go to Home Page

NEOM Groen waterstofcomplex

NEOM Green Hydrogen Company logoNEOM Green Hydrogen Company (NGHC),een gelijkwaardige productie-joint venture van ACWA Power, Air Products en NEOM, richt de grootste ammoniakaproductiefaciliteit ter wereld op die op groene waterstof is gebaseerd en draait op hernieuwbare energie. Deze megafabriek produceert tot 600 ton per dag koolstofvrije waterstof in de vorm van groene ammoniak als een kosteneffectieve oplossing voor transport en industriële sectoren wereldwijd.

Dit project is gebaseerd op bewezen technologieën. Nieuwe aspecten zijn de integratie van deze technologieën, met name op deze schaal, en het gebruik van ammoniak om de waterstof naar de internationale markt te transporteren. Het project bespaart de wereld ongeveer vijf miljoen ton CO2-uitstoot per jaar (CO 2).

Air Products is de primaire EPC-aannemer en systeemintegrator en de exclusieve afnemer van de groene waterstof die wordt geproduceerd in de vorm van groene ammoniak in de NGHC-faciliteit. We zijn er trots op dat we de toekomst van energie vorm kunnen geven met projecten zoals deze. 

Financiële afsluiting bereikt voor NEOM Green Hydrogen Project

NEOM Green Hydrogen Company (NGHC) heeft aangekondigd dat het, na ondertekening van financiële documenten met 23 lokale, regionale en internationale banken en investeringsbedrijven, financiële afsluiting heeft bereikt op 's werelds grootste productiefaciliteit voor groene waterstof in NEOM's Oxagon-regio.
Read News Release

Aan de hand van de cijfers

#1

Het grootste groene waterstofproject ter wereld

~ 4 GW

Duurzame energie uit onshore zonne-energie, wind en opslag die wordt gebruikt om de productiefaciliteit te bedienen

100%

Groene energie

Maximaal 600

Ton geproduceerde koolstofvrije waterstof per dag

~ 5M

Ton vermeden CO₂-uitstoot per jaar

Tot 1,2 miljoen

Ton ammoniak per jaar

Hoe het werkt

Groene waterstof wordt geproduceerd door elektrolyse van water met alleen hernieuwbare energiebronnen - zon en wind. De economische productie van groene waterstof is sterk afhankelijk van de kosten van elektriciteit. Het Koninkrijk is een ideale locatie voor het NGHC-megaproject, aangedreven door de overvloed aan zon en wind. Air Products zal de exclusieve afnemer zijn van de groene producten die in de faciliteit worden geproduceerd, en de steiger van NGHC zal worden gebruikt voor de directe overdracht van groene ammoniak naar tankschepen, dicht bij wereldwijde scheepvaartroutes op het kruispunt van wereldwijde distributie.

Air Products 'expertise op het gebied van waterstof

's Werelds grootste waterstofleverancier
Al meer dan 60 jaar is Air Products marktleider op het gebied van waterstof. We hebben uitgebreide ervaring en expertise in elk onderdeel van de waterstofwaardeketen, van productie en opslag tot levering en dispensatie.
Uitgebreid technologieportfolio
Ons uitgebreide portfolio van gepatenteerde technologieën, gecombineerd met onze ervaring en knowhow, zijn samengebracht in unieke configuraties om onze klanten te helpen bij het versnellen van de energietransitie.
megaproject-expertise
We hebben een reputatie opgebouwd voor onze innovatieve cultuur, uitstekende bedrijfsprestaties en onze inzet voor veiligheid en milieu. We hebben de ambitie, het kapitaal en de expertise om een pionier te zijn in megaprojecten die de toekomst van energie vorm zullen geven.
Investeren in de energietransitie
We zijn vastbesloten om tegen 2027 $15 miljard te investeren in schone-energieprojecten. Onze koolstofarme en koolstofarme waterstof die in deze installaties wordt geproduceerd, zal energie leveren voor zwaar transport en koolstofarm vervoer, evenals voor andere zware industriële sectoren. 

Waterstof: een schone energiebron

Door schone waterstofenergieoplossingen te produceren en te distribueren voor gebruik in zware brandstofcelvoertuigen, industriële toepassingen en energieopslag helpt Air Products een levendig pad te bouwen naar een schonere energietoekomst.
Learn About H2fM

Neem contact met ons op over dit project.

Contact Opnemen

NEOM Green Hydrogen Company

Bezoek website