airproducts-logo Go to Home Page

CO2-afvangst

Met onze sterke punten als toonaangevend bedrijf op het gebied van industriële gassen en een cultuur van productinnovatie, is Air Products wereldwijd marktleider op het gebied van technologieoplossingen voor het afvangen van CO2 uit fossiele brandstofconversie voordat het de atmosfeer bereikt. Onze visie omvat alle fossiele brandstoffen, van aardgas tot kolen, met behulp van reforming, vergassing en oxy-fuel verbranding. Onze technologie is gebaseerd op operationele ervaring die is opgedaan bij vele faciliteiten die CO₂ al scheiden, zuiveren en transporteren van aardgasreforming, beheer van syngas uit vergassing en oxy-fuel verbranding in markten zoals staal en glas. Onze in ontwikkeling zijnde technologie biedt lagere kosten voor het afvangen van CO₂ en is gebaseerd op meer dan 70 jaar ervaring met de implementatie van geavanceerde scheidingstechnologie.

We zien aanzienlijke mogelijkheden om CO₂ uit vergassers en waterstofinstallaties af te vangen voor gebruik in opslag, verbeterde oliewinning en andere toepassingen. Wij hebben de ervaring en de technologie in huis om oplossingen te ontwikkelen voor het aanpakken van dit urgente milieuprobleem in onze wereld.

Large-scale Carbon Capture System First of Its Kind


Air Products operates a large-scale system to capture carbon dioxide (CO₂) from our two steam methane reformers located within the Valero Refinery in Port Arthur, Texas. The recovered and purified CO₂ is delivered by pipeline for use in enhanced oil recovery operations.

Described by the Department of Energy as a milestone in its Industrial Carbon Capture and Storage program, this unprecedented achievement, which uses an Air Products innovative technology, was the first-of-its-kind operating at such a large scale.

In Port Arthur, Texas, Air Products created the first retrofit technology to capture carbon on a massive scale. Since 2013, Air Products has captured and recovered approximately 1 million tons of CO₂ annually from two hydrogen plants. 

Landmark U.S. $4.5 miljardion Louisiana Blue Hydrogen Clean Energy Complex

Air Products investeert $4.5B in de bouw van 's werelds grootste productiefaciliteit voor blauwe waterstof, met de productie van meer dan 750 MMSCFD blauwe waterstof in Louisiana, VS. Een deel van de blauwe waterstof wordt samengeperst en geleverd aan klanten via ons pijpleidingennetwerk aan de Amerikaanse Golfkust; de rest wordt gebruikt voor de productie van blauwe ammoniak die over de hele wereld wordt getransporteerd en weer wordt omgezet in blauwe waterstof voor transport en andere markten.

Het megaproject zal ook meer dan vijf miljoen ton CO₂ per jaar afvangen, waarmee het de grootste CO2-afvangst ter wereld is. Talrijke studies hebben aangetoond dat de geologie van Louisiana een van de beste ter wereld is voor permanente geologische opslag.

Het project zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn. 

Sequestration Facts

Permanent Sequestration

Carbon sequestration is permanent and is an environmentally sound disposition of CO₂ that does not fracture rock.

Stable Pore Space

More than 400 million metric tons of CO₂ have already been injected in stable pore space over 50 years worldwide.

Monitoring

During sequestration, continuous measurement, monitoring, verification, and reporting are conducted.

Landmark Nieuw waterstof-energiecomplex met nul-nulwaarden in Canada

Air Products en zijn dochteronderneming Air Products Canada Ltd. plannen samen met de Canadese overheid en de provincie Alberta een baanbrekend nieuw waterstof-nul-energiecomplex.

Het project zal beginnen met een transformatieve $1.3 miljard (CAD) waterstofproductie- en liquefactie-installatie die naar verwachting in 2024 operationeel zal zijn. Air Products zal geavanceerde waterstoftechnologie en een innovatief ontwerp inzetten om netto-nulemissies te leveren. De nieuwe faciliteit zal meer dan 95 procent van de kooldioxide (CO₂) uit de grondstof voor aardgas opvangen en veilig ondergronds opslaan. Waterstofgestookte elektriciteit compenseert de resterende vijf procent van de uitstoot.

Het complex voor schone energie zal de raffinage- en petrochemische klanten die worden bediend door de Heartland Hydrogen Pipeline van Air Products helpen hun koolstofintensiteit te verminderen. Het complex markeert ook een primeur in het bredere gebruik van waterstof in Alberta, waardoor de productie van vloeibare waterstof een emissievrije brandstof in de transportsector kan worden en schone elektriciteit kan worden opgewekt. Dit zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de CO2-uitstoot van Alberta.


Paving the Way to Net Zero in Canada

Multi-billion dollar landmark new net-zero hydrogen energy complex will make Edmonton, Alberta the center of western Canada's hydrogen economy and set the stage for Air Products to operate the most competitive and lowest-carbon-intensity hydrogen network in the world.

Highly integrated project will be a model for net-zero atmospheric gas, hydrogen and power production.

Project to deploy advanced hydrogen technology/ innovative design to deliver net-zero emissions.

New facility will capture over 95% of the CO₂ and store it safely back underground.

Hydrogen-fueled electricity will offset the remaining five percent of emissions.

Ontgrendel het potentieel van schone energie.

We ontwikkelen innovatieve oplossingen om de belangrijkste technische obstakels bij het afvangen van CO₂ aan te pakken. Meer informatie over onze nieuwste ontwikkelingen.

CONTACT OPNEMEN