airproducts-logo Go to Home Page

Louisiana Clean Energy Complex

Het Louisiana Clean Energy Complex zal koolstofarme waterstof produceren voor de mobiliteits- en industriële markten in de Golfkust en daarbuiten. De faciliteit zal 95% van de kooldioxide-uitstoot afvangen ( meer dan 5 miljoen ton per jaar), permanent CO2 vastleggen in ideale geologische porieruimte in Louisiana.

Voor een bedrag van $4.5 miljard is dit project de grootste Amerikaanse investering door Air Products en een belangrijke investering in de staat Louisiana . Dit schone energiecomplex zal de lokale economie verbeteren, bewezen technologie gebruiken om de uitstoot aanzienlijk te verminderen door middel van CO2-afvangst voor permanente opslag en klanten helpen hun eigen duurzaamheidsprestaties te verbeteren.

Gouverneur John Bel Edwards heeft aangekondigd dat Louisiana van plan is om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 terug te brengen tot het nulpunt, terwijl tegelijkertijd de economische concurrentiepositie van de staat behouden blijft. Dit project helpt om beide doelen te bereiken.

GEVULD DOOR FEITEN

$4.5 miljard

Investering in Louisiana en de Verenigde Staten

170

Vaste banen bij nieuwe schone energiecentrale

$15.9 miljoen

Jaarlijkse salaris, met een gemiddeld salaris van $93,000

2,000

Bouwwerkzaamheden in drie jaar tijd

#1

's werelds grootste CO2-afvangst voor permanente opslag

>5 miljoen

Ton per jaar CO2 opgevangen en permanent opgeslagen

Trotse geschiedenis ten dienste van Louisiana

  • 55+ jaar continu bedrijf in de staat
  • > $1 miljard aan kapitaalinvestering voorafgaand aan dit project
  • 18 actieve productiefaciliteiten; 5 in Ascension Parish
  • > 330 fulltime medewerkers
  • > $1 miljoen aan bijdragen van de Air Products Foundation in Louisiana sinds 2015
  • $1.25 miljoen aan noodhulp in Louisiana na orkaan Katrina
  • $150,000 jaarlijks in filantropische activiteiten in de gemeenschap
  • Sterke prestaties op het gebied van gezondheid en veiligheid bij het beschermen van onze medewerkers en het milieu

Air Products 'Blue Hydrogen Energy Complex

Het blauwe waterstofenergiecomplex van Air Products wordt naar verwachting in 2026 in gebruik genomen en maakt Louisiana een leider in de overgang naar schone energie in de VS. Het complex produceert> 750 miljoen standaard kubieke voet blauwe waterstof per dag voor klanten van Air Products-pijpleidingen in de Amerikaanse Golfkust en blauwe ammoniak voor wereldwijde waterstofmarkten, inclusief transport/mobiliteit.

Feiten over sequestratie

De opslaglocatie zal worden gebouwd en geëxploiteerd om te voldoen aan alle nationale en federale normen die zijn opgesteld om de gemeenschap en het milieu te beschermen.

Veilige opslag tot ver onder de waterspiegel

De koolstofafscheiding vindt plaats op ongeveer 1,5 kilometer onder het aardoppervlak. De grondwatertanks liggen rond de 30 meter.

Permanente sequestratie

Koolstofopslag is permanent en is een milieuvriendelijke manier van CO2 die geen gesteente breekt.

Stabiele porieruimte

In de afgelopen 50 jaar is er wereldwijd al meer dan 400 miljoen ton CO2 in stabiele poriën geïnjecteerd.

Controle

Tijdens de sequestratie voert Air Products continue metingen, bewaking, verificatie en rapportage uit.

'S Werelds grootste CO2-afvangst voor permanente opslag

Ongeveer 95% van de CO2 die in de faciliteit wordt geproduceerd, wordt veilig opgevangen, samengeperst en veilig getransporteerd via pijpleidingen naar meerdere locaties in het binnenland, gelegen langs een pijpleidingcorridor die zich uitstrekt tot 35 mijl ten oosten van de nieuwe productiefaciliteit. Meer dan 5 miljoen MTPY CO2 wordt permanent opgeslagen in de geologische poriënruimte die is afgeschermd van de staat Louisiana, ongeveer anderhalve kilometer onder het oppervlak.

Het grootste waterstofleidingsysteem ter wereld

Het Amerikaanse Gulf Coast-systeem van Air Products kan zowel grijze als blauwe waterstof leveren

Een deel van de blauwe waterstof uit dit project zal worden samengeperst en aan klanten worden geleverd via het uitgebreide waterstofpijpleidingennetwerk van de Golfkust van de VS, 's werelds grootste, meer dan 700 mijl van Galveston Bay, TX naar New Orleans. Tegenwoordig kan het pijpleidingennetwerk klanten voorzien van meer dan 1,6 miljard kubieke voet waterstof per dag vanuit ~ 25 productiefaciliteiten, waaronder blauwe waterstof die wordt geleverd door onze fabriek in Port Arthur, TX, die sinds 2013 jaarlijks ongeveer 1 miljoen ton CO2 afvangt.

Blauwe waterstof wordt geproduceerd met koolwaterstoffen als grondstof, waarbij het kooldioxide (CO2) in het productieproces permanent wordt afgezonderd. 

Neem contact met ons op over dit project.

Contact Opnemen