airproducts-logo Go to Home Page

Harden of korstvriezen

Harden de buitenkant van uw product voor optimale verdere verwerking

Produceert u gelaagd voedsel zoals lasagne of desserts? Is uw product hittegevoelig? Moet u tussen de lagen wachten? Heeft uw snelvriezer zijn volledige capaciteit bereikt en beperkt deze uw doorvoercapaciteit? Wilt u momenteel uw snij- of snijproces versnellen en tegelijkertijd productschade of scheuren voorkomen? Of wilt u gewoon dunnere plakjes maken? Dan is ultrasnel korstvriezen wellicht de oplossing voor u.

Door uw voedingsproduct cryogeen te harden of te bevriezen, kunt u tijdelijk een dunne laag van het buitenoppervlak invriezen. Met dit kortstondig gekoelde en geharde oppervlak kunt u uw productie succesvol voortzetten, of het nu gaat om het product via uw snij- of snijapparatuur met hoge snelheid, het vacuüm verpakken met minimale vervorming, een extra laag toevoegen of bijvullen of het eenvoudig overbrengen naar een mechanische vriezer om ga door met het invriesproces.

Of u nu een batchproces of een continu proces nodig hebt, onze experts helpen u graag bepalen welke compacte vriezer het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Vijf redenen om uw producten te korstvriezen

Opbrengstoptimalisatie en afvalvermindering

Als u uw product wilt snijden, zorgt de bescherming tegen beschadiging voor minimale verliezen en een product van hogere kwaliteit

Hogere verwerkingssnelheid

U kunt nu hogere snijsnelheden, hete of smeltbare toppings weerstaan en uw mechanische vriezercapaciteit vergroten

Verlichting van bottlenecks

Voor degenen onder u die warme producten hanteren, hoeft u niet te wachten tot uw product is afgekoeld in een koude opslag

Dunne plakken

Door het geharde productoppervlak kunt u dunnere plakken produceren

Voedselveiligheid en -kwaliteit

Dit proces behoudt de kwaliteit van het product. Wanneer het product na het harden direct wordt ontdooid, wordt het als vers geclassificeerd

Vraag het de expert

Neil Hansford

Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk

“Moet ik zeggen dat mijn bevroren/geharde verse korstproduct eerder is ingevroren?”
Nee, want cryogeen invriezen van korst gebeurt zeer snel, is beperkt in tijd en betreft alleen de buitenste laag van uw product.

Dry Ice

No water, no residue, just pure cold
Learn More

Freshline® Smart Technology

Stap vandaag nog binnen in de wereld van slim cryogeen invriezen. Controleer en optimaliseer uw voedselproductieprocessen, altijd en overal.

MEER WETEN

Freshline® Food Services

Wij leveren niet alleen gassen en apparatuur, wij ondersteunen u graag bij elke stap op weg naar succes. Daarom zijn wij ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren wij testen voor u uit op uw locatie of in een van onze laboratoria en bieden wij consultancy, waaronder procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Benieuwd naar kwaliteit en conformiteit?

Wij hechten veel belang aan veiligheid en kwaliteit. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante voedselwetgeving.

MEER WETEN

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Vraagt u zich af of dit de juiste oplossing voor u is?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN: