airproducts-logo Go to Home Page

Stikstof

Een nuttig gas voor het regelen van de atmosfeer en het verwijderen van vlakglas

Stikstof kan de atmosfeer in autoclaven en hete isostatische persen (HIP) regelen om verbranding te voorkomen van organische materialen die worden gebruikt voor het lamineren van glasproducten en andere materialen, zoals karton dat wordt gebruikt voor afstandhouders. In het glasvormingsproces kan het schadelijke reacties voorkomen, zoals de vorming van glasdefecten, en de kamers/apparatuur beschermen waar glas wordt gevormd. In het tinbad van bijvoorbeeld een floatglasproductieproces wordt inertiseren bereikt met behulp van mengsels van stikstof en waterstof om eventuele zuurstof boven het bad te zuiveren en op te vangen.

Door te profiteren van de verschillen in de uitzettingscoëfficiënten van verschillende materialen, kan vloeibare stikstof materialen delamineren of bevrijden van items die anders moeilijk te scheiden zouden zijn, zoals polymeren die worden gebruikt voor glaslamineringen. Vervolgens kunnen deze materialen worden gerecycled.

Air Products is een toonaangevende stikstofleverancier

  • Wereldwijde fabrikant van stikstof
  • Betrouwbare toevoer van industriële gassen
  • Uitstekende registratie van het tijdig voldoen aan behoeften
  • Marktleider in veiligheid
  • Technische ondersteuning wanneer u die nodig hebt
  • Klantenservice van wereldklasse

PILKINGTON EN AIR PRODUCTS - EEN NIEUWE BENADERING VAN STIKSTOF

"Air Products leverde niet alleen de technologie, maar adviseerde ons ook tijdens de hele investeringsfase - van het kiezen van het meest gunstige concept, van installatie tot inbedrijfstelling en nu via voortdurende ondersteuning."

Reiner Regulski, Technical Services Manager, Pilkington Gladbeck

Reken op de expertise van Air Products…

Laat onze toepassingsspecialisten u helpen bepalen of stikstof geschikt is voor uw bedrijf.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Stikstoftoevoeropties

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

PRISM®-membranen

PRISM-membraanscheiders genereren on-site gas voor toepassingen zoals stikstofproductie, luchtdroging, waterstofterugwinning, biogasopwerking en de productie van met zuurstof verrijkte lucht.

On-site stikstofgasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren.

Cryogene luchtscheidingsinstallaties

Air Products bezit en exploiteert momenteel meer dan 300 luchtscheidingsinstallaties in meer dan 40 landen wereldwijd, voor alle soorten toepassingen. Naast onze eigen installaties hebben we wereldwijd meer dan 1000 luchtscheidingsinstallaties verkocht, ontworpen en gebouwd.

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN