airproducts-logo Go to Home Page

Stikstof

Inert en onbrandbaar gas voor de chemische industrie

Stikstof wordt zowel gewaardeerd als gas vanwege zijn inerte eigenschappen als een vloeistof voor koelen en vriezen. Omdat stikstof een inert gas is (en niet gemakkelijk reageert met de meeste materialen), beschermt het gevoelige materialen en voorkomt het brand en explosies.

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een stikstofvoorziening en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Overzicht

Stikstof is het meest voorkomende gas dat aan de chemische industrie wordt geleverd, omdat de veiligheid en de kwaliteit van producten afhankelijk kunnen zijn van het gebruik ervan. Veelvoorkomende toepassingen van stikstof zijn:

Stikstof kan voordelen bieden, zoals:

  • Helpen bij het elimineren van de kans op explosie door het verlagen van het zuurstofgehalte in een ruimte of tank
  • Voorkomen dat lucht, vocht en andere verontreinigingen tanks of opslagcontainers binnendringen
  • Bescherming van gevoe

EEN VOORBEELD: STIKSTOF INERTISEREN VAN BRANDBARE EN BRANDBARE VLOEISTOFFEN

Bescherming tegen onverwacht, explosief samenkomen van gas, zuurstof en ontsteking.

Neem contact op met onze technische experts voor meer informatie over hoe stikstof uw bedrijf kan helpen.

Air Products heeft best practices voor stikstofoptimalisatie ontwikkeld om klanten te helpen bij het minimaliseren van de hoeveelheid stikstof die ze nodig hebben voor hun activiteiten en om aanbevelingen te doen voor veiligheids- en technische toepassingen.

CONTACT OPNEMEN:

CryoEase® Microbulk

Microbulk is een optie waarbij uw gas wordt geleverd door on-site te vullen ten opzichte van de traditionele methode voor kleinere volumes waarbij gas wordt geleverd door volle cilinders en dewarvaten om te wisselen. Microbulk levering gebeurt met speciaal ontworpen tankwagens met geïntegreerde bedieningselementen en flexibele opslagtank-opties. Het eindgebruik kan worden geleverd als zuiver gas, cryogene vloeistoffen of gasvormige mengsels via een blender op uw locatie.

Zelfs als u maar 10 cilinders per maand van hetzelfde gas gebruikt, kunnen CryoEase Microbulk-tanks een kostenefficiënte oplossing bieden.

CRYOEASE® MICROBULK-OPLOSSINGEN

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS LIBRARY

HULPMIDDELEN