airproducts-logo Go to Home Page

Dauwpuntbewakingssysteem

Behoud van de samenstelling van de atmosfeer die vereist is om een hoge productkwaliteit en consistentie te bereiken.

Het dauwpuntbewakingssysteem stelt fabrikanten in staat te voldoen aan de vereisten van CQI-9 en NADCAP, met continue bewaking van de atmosfeer in de oven. Het systeem zorgt voor een nauwkeurige consistentie van het gemeten dauwpuntniveau door ontwerpkenmerken op te nemen, zoals een geautomatiseerde zelfreiniging en sensorkalibratie, samen met temperatuurregeling van de sensor en het bemonsteringssysteem. Afwijkingen en veranderingen in het dauwpunt die worden gemeld via lokale bewaking/alarmen of op afstand via toegang tot de cloud server kunnen ook helpen om operationele problemen in de oven snel en efficiënt aan te pakken.
Download de brochure van het Continuous Dew Point Monitoring System

Meet mijn dauwaanwijzer correct?

Bekijk de Video om te leren over belangrijke factoren voor consistente en nauwkeurige meting van een dauwpunt in een oven.

Expertise in gasapparatuur

Innovatie en onze expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen, is onze kernkracht

Voortdurende lokale en online monitoring

Het dauwpunt van uw oven is altijd zichtbaar bij de oven of waar dan ook via een beveiligde cloudgebaseerde server

Betrouwbaar en onderhoudsarm

Geautomatiseerde zelfreiniging en sensorkalibratie

Maakt naleving van kwaliteitsprogramma's mogelijk

Helpt fabrikanten te voldoen aan CQI-9, NADCAP en andere industrie- of klantspecifieke kwaliteitsprogramma's

Verbetert de productieplanning

Het dauwpunt kan operationele problemen met de oven voorspellen, zodat operators preventief onderhoud kunnen plannen

Typische installatie met het dauwpuntbewakingssysteem van Air Products

De dauwpuntbewakingsoplossing van Air Products maakt het bemonsteren van hete-atmosfeeratmosferen mogelijk met een bemonsteringspomp.

Meer informatie over ons dauwpuntbewakingssysteem.

Plan een gratis consult met een van onze experts op het gebied van metaalverwerking.

CONTACT OPNEMEN:

Vraag het de expert

Don Bowe

Applications Engineer

"Meet mijn dewpointer correct?"

Dauwpunt (DP) is een maat voor de vochtsamenstelling in een oven atmosfeer. In de verschillende zones van een sinteroven kan de atmosfeer sterk variëren van een relatief natte, oxiderende atmosfeer in de voorverwarmingszone tot een droge, reducerende atmosfeer in de warmte en koeling zones. Handhaving van de juiste samenstelling van de atmosfeer in elke zone is essentieel voor het bereiken van de gewenste smering en consistentie van het gesinterde product.

Dauwpunten van –35 tot –45 °C (–31 tot –49 °F) Zijn meestal gewenst in de hete zone om te zorgen voor koolstofregeling en een goede sinter. Continue bewaking van het dauwpunt in de hete zone een uitdaging zijn. Deeltjes en dampfaseverontreinigingen in de monster gasstroom kan zich ophopen in filtersystemen en op sensoren. Als gevolg hiervan kunnen de dauwpuntwaarden aanzienlijk afwijken, foutieve metingen veroorzaken en vaak moeten worden gereinigd, of is herkalibratie en vervanging van de sensor nodig. Temperatuurschommelingen binnen de bemonsteringseenheid kan ook de nauwkeurigheid van de sensoren beïnvloeden.

Deze problemen kunnen worden opgelost door een geautomatiseerde zelfreiniging en een sensorkalibratieproces. Temperatuurregeling van de sensor en het bemonsteringssysteem is ook essentieel voor het handhaven van de consistentie. Dit kan worden bereikt via verschillende ontwerpkenmerken. Afwijkingen en veranderingen in dauwpunt die worden gemeld via lokale bewaking/alarmen of toegang tot de cloud server kan ook snel en efficiënt helpen bij het oplossen van operationele problemen met de oven.

Continue dauwpuntbewaking helpt fabrikanten voldoen aan de vereisten voor CQI-9 en NADCAP, en maakt mogelijk dat Operators plannen voor shutdowns en preventief onderhoud van hun ovens vooraf kunnen plannen.

Air Products heeft onlangs een dauwpuntbewakingssysteem ontwikkeld om deze problemen aan te pakken. 

CONTINU DAUWPUNTMEETSYSTEEM VOOR EEN SINTEROVEN

"Klanten die gebruik maken van onze continue dauwpuntbewakingstechnologie vinden dat
het systeem ononderbroken gebruik mogelijk maakt, zonder dat
kalibratie of onderhoud nodig is, en waarschuwingen geeft over procesafwijkingen en
onderhoudsbehoeften."

Tom Philips, Applications Engineer

Neem contact met ons op om uw ovenactiviteiten te verbeteren.

Onze branche-experts passen hun technische kennis toe in samenwerking met klanten om oplossingen te vinden die de prestaties optimaliseren en de kosten verlagen.

MEER INFORMATIE