airproducts-logo Go to Home Page

Cryo-ontlaten systeem

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Cryogene behandelingen van gelegeerd staal verhogen de slijtvastheid en taaiheid aanzienlijk door het samenspel van drie effecten: het voltooien van de martensitische transformatie van behouden austeniet, het bevorderen van uniforme neerslag van fijne carbiden en het overbrengen van restspanningen. Deze behandelingen vereisen gespecialiseerde apparatuur die materialen met koude stikstof kan koelen tot -184 °C (-300 °F) en ze kan opwarmen tot omgevingstemperatuur, of in sommige gevallen zelfs tot 650 °C (1200 °F) voor temperen. Air Products kan vloeibare stikstof leveren en toevoersystemen voor alle toepassingen van cryo-temperen.

Air Products biedt diverse technische diensten voor de behandeling van cryogene stikstof. Onze toepassingstechnici kunnen met u samenwerken om inzicht te krijgen in uw behoeften op het gebied van cryobehandeling en -koeling en om u te helpen het gasverbruik te optimaliseren en aan uw veeleisende productspecificaties te voldoen.

Cryo-tempering-oplossingen en -expertise

Innovatie en expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen is een van onze sterke punten

Voldoen aan veeleisende productspecificaties

Gebruik cryo-verpoederen om de slijtvastheid en hardheid van metalen onderdelen, zoals tandwielen, remschijven en lagers, te verhogen

Apparatuur afgestemd op uw specifieke behoeften

We kunnen apparatuur aanbevelen die aan uw veeleisende specificaties kan voldoen

Cryogene vloeistoftoevoer

De technische teams van Air Products kunnen veilige en efficiënte cryogene leidingsystemen ontwerpen

Betrouwbare en veilige levering

Toonaangevende leverancier van vloeibare stikstof en helium met uitstekende prestaties op het gebied van tijdige levering

Neem contact op met een van onze technische experts.

Zet de expertise van Air Products op het gebied van cryotemperatie en cryogene toevoer voor u aan het werk.

CONTACT OPNEMEN:

Vraag het de expert

Liang He

Metals Processing R&D Engineer, Noord-Amerika

“Waarom zou ik gereedschapsstaal cryogeen willen behandelen? Heeft dit effect op de microstructuur?”
Na austenitiseren en afschrikken worden gereedschapsstaalsoorten soms onderworpen aan een koudebehandeling bij ongeveer –80 °C (-112 °F), gevolgd door temperen. In de eerste plaats wordt de koudebehandeling uitgevoerd om de sterkte te vergroten, de dimensionele of microstructuurstabiliteit te verbeteren en de slijtvastheid te verbeteren. Deze voordelen zijn te danken aan de transformatie van behouden austeniet naar martensiet. Sommige onderzoeken tonen aan dat een verlaging van de bewaarde austeniet-naar-martensiet-transformatie niet leidt tot een verlaging van de temperatuur van de koudebehandeling tot lager dan –100 °C, en dus niet tot extra voordelen. Uit andere onderzoeken blijkt echter dat cryogene behandeling (–190 °C) de slijtvastheid verder verbetert in vergelijking met koudebehandeling (–80 °C / -112 °F).

CRYOGEEN AFSCHRIKKEN VAN STAAL OPNIEUW BEKEKEN

Cryogene behandelingen van gelegeerd staal verhogen de slijtvastheid en taaiheid aanzienlijk door het samenspel van drie effecten: het voltooien van de martensitische transformatie, het bevorderen van uniforme neerslag van fijne carbiden en het overbrengen van restspanningen.