airproducts-logo Go to Home Page

VP, Hydrogen for Mobility, Eric Guter, over de Bipartisan Hydrogen for Trucks Act

Eric Guter

Onlangs hebben Amerikaanse senatoren een wetsvoorstel ingediend dat de invoering van waterstofaangedreven zware vrachtwagens en de bouw van kritieke infrastructuur ter ondersteuning van een versnelde invoering van deze voertuigen, waaronder tankstations, ondersteunt. Het wetsvoorstel, bekend als de Hydrogen for Trucks Act, wordt bipartisan ondersteund in de Amerikaanse senaat en zal binnenkort worden geïntroduceerd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar het ook bipartisan support heeft.

Air Products prijst senatoren Coons en Cornyn voor de invoering van deze wet omdat wij van mening zijn dat waterstofbrandstof de toekomst is voor zware segmenten van de transportmarkt. Door het kostenverschil tussen emissievrije vrachtwagens op waterstof en traditionele dieseltrucks te compenseren, wil deze wetgeving het gebruik van voertuigen op waterstofcellen stimuleren om de vraaggroei in eindmarkten te versnellen. 

Als grootste waterstofproducent ter wereld verkeren wij in een uitstekende positie om te voldoen aan de eisen van een groeiende eindmarkt voor waterstofaangedreven zware bedrijfsvoertuigen. Air Products is actief in alle facetten van de waterstofwaardeketen en heeft de unieke mogelijkheid om end-to-end oplossingen te bieden aan onze klanten, van productie en distributie tot opslag en distributie. 

Waterstof speelt al een belangrijke rol bij het koolstofarm maken van transport. In feite is Air Products het goede voorbeeld van deze overgang, omdat we ons wereldwijde wagenpark van 2.000 vrachtwagens willen ombouwen naar voertuigen met een emissie van waterstofcellen. We zijn blij met de aanpak van deze wetgeving, omdat we van mening zijn dat, in combinatie met de oplossingen die we kunnen bieden, het opbouwen van de vraag aan de eindmarkt snel de overstap naar een schonere energietoekomst kan versnellen.