airproducts-logo Go to Home Page

New York: installatie voor groene waterstof

Air Products is van plan ongeveer $500 miljoen te investeren in de bouw, het bezit en de exploitatie van een installatie van 35 ton per dag voor de productie van groene vloeibare waterstof op een terrein in Massena, New York, en voor de distributie en distributie van vloeibare waterstof. De commerciële exploitatie van deze faciliteit zal beginnen in 2026-2027.

Het vloeibare waterstofproduct met lage koolstofintensiteit van de faciliteit zal naar verwachting worden verkocht aan de mobiliteitsmarkt in de staat New York en andere potentiële industriële markten in het noordoosten.

Aan de hand van de cijfers

90

Banen gecreëerd ter ondersteuning van het project

94 MW

Van hydro-elektrische energie geleverd door New York Power Authority

35

Ton vloeibare waterstofproductie per dag

6 miljoen

Ton CO2 vermeden tijdens de levensduur van het project

$500

projectinvestering

100%

Groene energiefaciliteit

Hoe het werkt


Dit project maakt gebruik van waterkracht uit de St. Lawrence-rivier voor de productie van koolstofvrije vloeibare waterstof. Het vloeibare waterstofproduct met lage koolstofintensiteit van de faciliteit zal naar verwachting worden verkocht aan de mobiliteitsmarkt in de staat New York en andere potentiële industriële markten in het noordoosten.

Seifi Ghasemi

Air Products Chairman, President and CEO

"We zijn zeer verheugd om dit voorgestelde project aan te kondigen, omdat dit ons engagement toont om nauw samen te werken met de staat New York ter ondersteuning van het energietransitieprogramma door echte investeringen te doen en goedbetaalde banen te creëren met ons Massena-project voor groene waterstof. Dit project is een demonstratie van onze leidende rol op het gebied van koolstofarme waterstof en de markt voor waterstof voor mobiliteit, en de stimuleringsmaatregelen van de staat New York en IRA zullen de sleutelrol van waterstof en onze investering in de energietransitie blijven stimuleren."

Neem contact met ons op over dit project.

Contact Opnemen