airproducts-logo Go to Home Page

Duurzaamheid in actie

We doen er alles aan om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren, onze milieu-impact te verminderen en onze medewerkers, gemeenschappen en belanghebbenden te ondersteunen.
We hebben een droom voor de toekomst en door onze acties maken we onze droom werkelijkheid. Ik verzeker u van onze voortdurende inzet en toewijding om samen te werken, om een verschil te maken voor onze wereld.

Seifi Ghasemi, voorzitter, president en CEO van Air Products
Hier zijn enkele recente voorbeelden die laten zien hoe we onze duurzaamheidsverplichtingen in praktijk brengen.

Stikstof, een oplossing voor veiligere, duurzamere banden

Juli 2023

Carburos Metálicos, een toonaangevend bedrijf in de sector voor industriële en medische gassen in Spanje dat deel uitmaakt van de Air Products Group, heeft zijn eerste stikstofdispenser geïnstalleerd voor het oppompen van autobanden bij het tankstation El Cubillo in Telde, Gran Canaria, Spanje.

In vergelijking met veelgebruikte perslucht is stikstof een inert gas zonder stof, olie en vocht, de belangrijkste factoren bij vroegtijdige veroudering van banden. Stikstof is ook stabieler en vertraagt het drukverlies, wat betekent dat banden onder optimale omstandigheden langer meegaan, wat hun weerstand en levensduur verlengt.

Met de toevoeging van de stikstofdispenser biedt Carburos Metálicos chauffeurs een product dat tot nu toe vooral werd gebruikt door professionals in sectoren zoals de luchtvaart en racecompetities.

Voorheen werd in Europese regelgeving ter beperking van de uitstoot van verontreinigende stoffen door motorvoertuigen geen rekening gehouden met de milieu- en gezondheidseffecten van voertuigbanden. De toekomstige Euro 7-norm, die naar verwachting in 2025 van kracht wordt, beperkt echter niet alleen de uitstoot van vervuilende gassen, maar ook de deeltjes die ontstaan door wrijving tussen de band en de weg. De nieuwe verordening is van toepassing op alle voertuigen, inclusief elektrische voertuigen.

Banden die zijn opgepompt met stikstof, verlagen het brandstofverbruik omdat ze het optimale drukniveau langer behouden, waardoor de rolweerstand van het voertuig afneemt. Dit resulteert uiteindelijk in een lagere uitstoot van broeikasgassen.

De stikstof die Carburos Metálicos voor dit tankstation levert, wordt geproduceerd en verpakt op de Canarische Eilanden, met name in de fabriek van het bedrijf in Telde.

"Duurzaamheid is de kern van de activiteit van Carburos Metálicos en de bevordering van stikstofgebruik bij het vullen van banden sluit aan bij onze wens om producten aan te bieden waarmee chauffeurs de uitstoot van vervuilende stoffen in toenemende mate kunnen verminderen. Daarom werken we met dit soort initiatieven samen aan een schonere toekomst ", aldus Miquel Lope, General Manager van Carburos Metálicos.

Werknemers vieren de derde jaarlijkse inclusieweek

Juni 2023

Air Products heeft onlangs wereldwijd zijn derde jaarlijkse Week of Inclusion gevierd. De viering van dit jaar stond in het teken van "Eigenaarschap" en de rol die elke medewerker speelt bij het creëren van een inclusiegerichte werkplek waarin onze verschillen worden gevierd.

Ter afronding van de week verwelkomden de leidinggevenden van Air Products de medewerkers door hun gedachten en persoonlijke inzichten te delen over hoe iedereen stappen kan nemen om een inclusieve werkcultuur te creëren. De leidinggevenden van Air Products die aan het gesprek hebben deelgenomen, waren: Dr. Samir J. Serhan, Chief Operating Officer; Victoria Brifo, Senior Vice President en Chief Human Resource Officer; Francesco Maione, President, Noord- en Zuid-Amerika; en Sean Major, Executive Vice President, General Counsel en Secretary. 

Werknemers werden uitgedaagd om een actieve rol te spelen bij het creëren van een cultuur van inclusie en verbondenheid. Gedurende de hele week werkten medewerkers samen met collega's op externe locaties, fabrieken en terminals, naast de traditionele kantoorlocaties. 

Elke regio organiseerde over de hele wereld verschillende sessies, zowel persoonlijk als virtueel, over een aantal onderwerpen met betrekking tot inclusie op de werkplek. Hoogtepunten waren:

  • Azië: Leiders deelden in een paneldiscussie standpunten over het nemen van verantwoordelijkheid en het nemen van acties om onze diversiteitsdoelstellingen te stimuleren, met name het aantrekken en behouden van vrouwelijk talent, psychologische barrières waarmee vrouwen op de werkplek worden geconfronteerd en waarom diversiteit, inclusie en verbondenheid (DIB) belangrijk is voor Air Products 'zaken.
  • Europa en Afrika: Een paneldiscussie met werknemers en leidinggevenden waarin wordt verwezen naar eigendom van DIB en strategieën om een DIB-manifest te activeren.
  • India: Publiceerde een podcast over "Eigenaar zijn van inclusie en verbondenheid op de werkplek", waarin diverse regionale leiders aan het woord kwamen.
  • Midden-Oosten: Diverse sessies in meerdere landen begeleid over zelfbewustzijn en het uitspreken van reacties, micro-agressies, co-creatie van een inclusiegerichte cultuur en de rol van leider bij het creëren van een psychologisch veilige omgeving.
  • Noord-Amerika: Was gastheer van het wereldwijde keynotevenement met aandacht voor Minda Harts, auteur, spreker en CEO van de Memo, een bedrijf dat carrière maakt. Harts benadrukte de stappen die medewerkers kunnen nemen om een meer inclusiegerichte werkplek te creëren.  
  • Zuid-Amerika: Een sessie georganiseerd over acties die medewerkers kunnen ondernemen om meer inclusiegericht te zijn met dove collega's. Deelnemers leerden van twee dove medewerkers en hun leidinggevenden over hun ervaring met Air Products, hun dagelijkse interactie met andere medewerkers en hun levenservaring. De sessie werd begeleid door twee gebarentolken voor medewerkers uit Ecuador en Chili. 

Air Products Foundation Donates $25,000 to WaterAid

Maart 2023

Female toddler drinking water from large mugWater is essentieel voor het leven en een goede gezondheid. Als onderdeel van het Breathe Freely Global Wellbeing Programme * van Air Products ontvingen medewerkers een hervulbare waterfles en werden ze aangemoedigd om deze dagelijks te gebruiken voor persoonlijke gezondheid en hydratatie en ter vervanging van plastic waterflessen voor eenmalig gebruik.

Telkens wanneer een werknemer de hervulbare fles gebruikt, kan het scannen van een QR-code helpen om een donatie te ontgrendelen via het Fill it Forward-programma, een app die WaterAid. WaterAid is een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor het transformeren van levens door de toegang tot schoon water, goede toiletten en hygiëne te verbeteren in kwetsbare gemeenschappen in meer dan 25 landen. 

Op 22 maart, Wereldwaterdag, hebben medewerkers van Air Products in slechts enkele maanden tijd meer dan 23.000 flessenscans geregistreerd. Ter ondersteuning van dit succes doet de Air Products Foundation een $25,000-donatie aan WaterAid.

In het besef dat iedereen toegang moet hebben tot schoon en overvloedig water, is de samenwerking tussen Breathe Freely en Fill it Forward een voorbeeld van hoe Air Products een verschil maakt. Air Products heeft ook een meerjarig initiatief voor veilig en gezond drinkwater op het Chinese platteland. Via dit programma heeft de Air Products Foundation samengewerkt met de non-profit Shenzhen One Foundation, en heeft het waterzuiverings- en dispenserapparatuur en herbruikbare watercontainers gedoneerd aan gezuiverd drinkwater voor meer dan 115 scholen, waar meer dan 80.000 kinderen van profiteren.

Binnen het hele bedrijf neemt Air Products zinvolle maatregelen om het waterverbruik op de faciliteiten te verminderen door de efficiëntie van de installatie te verbeteren, de recycling van water te verbeteren en het waterverbruik te beheren. 

Foto met dank aan WaterAid/Ernest Randriarimalala (fotograaf)
* Breathe Freely is het holistische welzijnsprogramma van Air Products dat zich richt op vier belangrijke pijlers: harmonie tussen werk en privéleven, gemeenschap, veiligheid en gezondheid. Het programma houdt rekening met alle aspecten van welzijn, van lichamelijke en geestelijke gezondheid tot sociale en financiële aspecten.

Demo waterstof-brandstofceltrein in Polen volgt op succesvolle demonstratie waterstofbus

December 2022

Poland hydrogen trainAir Products levert waterstof en mobiele tankinfrastructuur voor de allereerste demonstratie van waterstof op waterstof in Polen. Voor de demonstratie, die naar verwachting in december zal beginnen, rijdt een waterstof-aangedreven rangeerlocomotief, geleverd door Pesa Bydgoszcz, op de testbaan van het spoorweginstituut in igrmigród, Polen. De demonstratie van de trein volgt op een geslaagde pilot van een waterstofbus in maart 2022 door busfabrikant Solaris, Air Products, PKM Jaworzno en het stadsbestuur. Jacek Cichosz, president van Air Products voor Polen, zei dat hij hoopte dat de busdemonstratie andere entiteiten in heel Polen zou inspireren om waterstof te overwegen als onderdeel van hun overstap naar voertuigen met een lage of nulemissie voor openbaar vervoer. "De geplande demonstratie van de waterstoflocomotief is een spannende onderneming voor zowel Pesa als Air Products. De recente demonstratie van een waterstofbrandstofcelbus in Jaworzno was een concreet voorbeeld van hoe schone waterstof een effectief en efficiënt alternatief kan zijn voor traditionele brandstoffen voor zwaar transport ", aldus Cichosz.

De door PKM Jaworzno geteste Solaris Urbino 12-waterstofbus is een volledig emissievrij voertuig. Elektriciteit wordt opgewekt uit waterstof die is opgeslagen in tanks op het dak van de bus met behulp van een waterstofbrandstofcel. Het enige bijproduct van deze reactie is waterdamp. In Jaworzno gebruikt meer dan 80 procent van de inwoners bussen, aldus Pawel Silbert, burgemeester van Jaworzno. 

Onze inzet voor duurzaamheid vergroten

Juli 2022

sustainability goalsDe industriële gasindustrie is energie-intensief en genereert daardoor kooldioxide (CO2). Decennia lang heeft Air Products de energie-efficiëntie van haar installaties verbeterd en daarmee de CO2-uitstoot van haar activiteiten verlaagd. Deze inspanningen, evenals diverse reeds aangekondigde grote projecten op het gebied van waterstofenergie, ondersteunen de doelstelling van Air Products voor CO2-emissie-intensiteit "Derde tegen '30" die in 2020 openbaar werd gemaakt. In juli 2022 kondigde Air Products aanvullende nieuwe doelen aan ter bevordering van zijn inzet. ter verbetering van de duurzaamheid, waaronder:


• Onze doelstelling "Derde tegen '30" uitbreiden met Scope 3-emissies
• Ten minste $15 miljard vastleggen tot 2027 om te investeren in projecten voor schone energie om de energietransitie te stimuleren
• Samenwerken met het Science Based Targets Initiative aan de ontwikkeling van het kader voor de chemische sector
•  Toekomstige klimaatvoordelen leveren door waterstofprojecten die gedurende hun levensduur meer dan 500 miljoen ton CO2 zullen vermijden*

Veel organisaties hebben zich gecommitteerd aan het bereiken van een emissieloze uitstoot of klimaatneutraliteit in 2050. De toewijding van Air Products is tot stand gekomen na zorgvuldige afweging van vele factoren. Air Products heeft bijvoorbeeld al belangrijke stappen gezet in de richting van het nulpunt met grote energietransitieprojecten die waterstof met een lage of lage koolstofproductie opleveren. Air Products verwacht in 2050 zelfs dat de meeste, zo niet alle, waterstof zal worden geproduceerd in installaties met een lage of zeer lage koolstofuitstoot. Het bedrijf is ook van plan om het gebruik van hernieuwbare elektriciteit voortdurend te verhogen en zet zijn wagenpark van 2.000 vrachtwagens om in voertuigen met een uitstootvrije waterstofcel.

* Aangenomen wordt dat alle waterstof wordt gebruikt voor de markt voor zware vrachtwagens

Een primeur voor waterstof in China

Mei 2022 

Hydrogen bus fueling in ChinaMedio april voltooide het Chinese team van Air Products de eerste waterstoftank bij het eerste waterstoftankstation in China. Het nieuwe waterstoftankstation (HRS) is strategisch gelegen in de Changshu High and New Technology Industry Development Zone en bevindt zich in het door Shanghai geleide "Fuel Cell Vehicle Demonstration City Cluster", dat is goedgekeurd door de centrale overheid. Het HRS ondersteunt de transitie naar emissievrije logistiek en openbaar vervoer in de regio en stelt Air Products in staat om haar expertise en technologieën bij te dragen aan de ontwikkeling van waterstofenergie in de stad en de omliggende gebieden. Het station zal drie openbare buslijnen en logistieke vrachtwagens in de ontwikkelingszone bedienen.

Jerry Hu, General Manager China Hydrogen for Mobility, vertelt: "Duurzaamheid is het hart van Air Products. De ingebruikname van de Changshu HRS is een nieuwe mijlpaal om de ontwikkeling van onze activiteiten op gebied van waterstof voor mobiliteit te versnellen en de 'dual carbon'-doelstellingen van de Chinese regering te ondersteunen. "Hu bedankte het team ook voor het succes van de eerste tankbeurten op het station. stelt Air Products in staat om "de ontwikkeling van schone waterstof in de stad te blijven ondersteunen om de uitstoot van voertuigen op een duurzame manier te verminderen."

Net-Zero waterstofenergiecomplex in Canada

April 2022

Eric Guter, Air Products’ Global Vice President – Hydrogen for Mobility, recently was interviewed by Edmonton Global at the Canadian Hydrogen Convention about the company’s planned Netto-waterstofwaterstofenergie-complex Dat wordt gebouwd in Edmonton, Alberta, Canada.

Air Products en zijn dochteronderneming, Air Products Canada, Ltd. hebben in samenwerking met de Canadese overheid en de provincie Alberta vorig jaar een miljardenplan aangekondigd voor de bouw van een baanbrekend nieuw waterstof-nul-energiecomplex, waarmee Edmonton het centrum van de waterstofeconomie in het westen van Canada. Air Products heeft hiermee het meest concurrerende waterstofnet met de laagste koolstofintensiteit ter wereld kunnen exploiteren. 

Het project, dat vorig jaar is aangekondigd, zal beginnen met een transformatieve $1. 3 miljard netto-nul waterstofproductie- en liquefactie-faciliteit en zal naar verwachting in 2024 operationeel zijn. 

Het volledige interview van Guter met Edmonton Global is te bekijken op Air Products op YouTube pagina.

Ga naar voor een overzicht van de volledige dekking van de Canadese waterstofconventie in Edmonton Global Edmonton Global's YouTube pagina.

Vragen?

Neem contact met ons op als u vragen hebt over onze verbintenissen of activiteiten op het gebied van duurzaamheid.

contact Opnemen