airproducts-logo Go to Home Page

Kloppen en beluchten van voedselbereidingen

Verspreid uniforme ultrafijne tot grote bellen in uw verpompbare product voor een uniek eindresultaat

Bent u op zoek naar een natuurlijk stuwgas om uw room in blikken op te kloppen? Of wilt u een unieke textuur voor uw product creëren? Of bent u momenteel bezig met het beluchten van uw voedselbereiding met lucht en bent u niet tevreden over de houdbaarheid?

Onze food grade stikstof, kooldioxide (CO₂) of distikstofoxide kunnen u helpen bij het kloppen van uw crèmes, het verpompen van uw verpompbare preparaten en het creëren van nieuwe unieke texturen die uw klanten zullen verrassen, terwijl ze een product bieden dat langer houdbaar is dan wanneer het met lucht wordt belucht.

Afhankelijk van uw producttype en het effect dat u wilt bereiken (bijvoorbeeld de grootte van de bellen), kunnen onze experts u helpen bepalen welk gas u moet gebruiken, in welke hoeveelheden, en hoe u het ideaal kunt mengen voor een bevredigende en homogene schuimvorming, luchtige, opgeklopte of beluchte voedselbereiding. U kunt het vervolgens onmiddellijk verpakken, vormen of extruderen om het gewenste eindresultaat te bereiken.

Waarom uw producten beluchten?

Houdbaarheid

Langere houdbaarheid dan bij beluchting met lucht

Opbrengstverbetering

Minder gewicht in dezelfde verpakking

Unieke klantervaring

Unieke textuur die varieert afhankelijk van het gastype en de hoeveelheden

Minder calorieën per pakket

In hetzelfde volume zal er minder product zijn, wat leidt tot minder calorieën per verpakking

Verbeterd aroma

Verdamp natuurlijke aroma's in het gas dat wordt gebruikt om uw product te beluchten, dankzij ons Aroma MAP™ -systeem

Waarom beluchten met kwalitatieve voedelgassen in plaats van met lucht?

Het beluchtingsproces kan worden bereikt door schone en droge perslucht te injecteren in een stroom verpompbare voedingsmiddelen. Maar

  • dit vergt investeringen in een luchtdroger
  • De zuurstof in de lucht leidt tot een verminderde houdbaarheid van het product omdat
    • het reageert met het vet in het voedingsproduct (oxidatieve ranzigheid)
    • Het stelt uw product bloot aan de versnelde groei van aerobe bacteriën

Het gebruik van stikstof, distikstofoxide of CO₂ in plaats van perslucht kan al deze uitdagingen voorkomen.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Kooldioxide

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare kooldioxide en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Distikstofoxide

Vaak gebruikt in levensmiddelen als drijfgas in aerosolsprays vanwege de hoge oplosbaarheid in vetverbindingen, waardoor het tot vier keer het volume van vloeibare room kan vormen nadat het uit de bus is vrijgekomen.

Interesse in onze opklop- of beluchtingsoplossingen?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN: