airproducts-logo Go to Home Page

Thermische spray

Deskundige oplossingen om u te helpen slagen

Hoge snelheid oxy-fuel (HVOF) thermische spray wordt veel gebruikt voor het coaten van kritieke slijtagedelen zoals landingsgestellen, lagerlopen, kleppen en turbineonderdelen. In het algemeen worden volledig of gedeeltelijk gesmolten metaal-, composiet- of keramische druppels uit een pistool of brander op het werkstuk geduwd.
Air Products biedt een grote verscheidenheid aan technische services, gasgerelateerde oplossingen en een complete lijn industriële gassen - zuurstof, stikstof, waterstof, argon, helium en diverse gasmengsels voor kleine en grote gebruikers. Onze toepassingstechnici kunnen samen met u verbeteringen aanbevelen die u kunnen helpen het gasverbruik te optimaliseren en de productkwaliteit te verbeteren.

Thermal Spray Process Gases

  • Oxygen – to enhance combustion in HVOF and flame spray operations.
  • Hydrogen – for generating high heat, low oxidation and high particle velocities; and a process gas in atmosphere plasma spray applications.
  • Argon – a primary plasma gas or a secondary gas with nitrogen to increase its energy; and a powder carrier gas for a completely inert environment.
  • Helium – high heat transfer coefficient and thermal conductivity; used as a secondary gas with argon in plasma spray applications.
  • Nitrogen – a powder carrier gas in HVOF applications.
  • Decades of experience – our application engineers can help you select a supply system to meet your pressure and volume requirements.

Industriële gassen van een wereldleider

Bij toepassingen met thermische spraycoating zijn de constante toevoer en zuiverheid van industriële gassen belangrijke factoren voor het aanbrengen van de hoogwaardige coatings die uw eindgebruikers nodig hebben. Als toonaangevend industrieel gasbedrijf hebben we jarenlange ervaring met gaslevering en -veiligheid om u te helpen de prestaties van uw bedrijf te verbeteren.

Reliable and secure supply of industrial gases

Multi-plant network with primary production plants and secondary product sources to maintain reliable supply

Global leading manufacturer of nitrogen, oxygen, and argon

Global leader supplying liquid and compressed nitrogen, oxygen, and argon in a variety of purities and concentrations

Excellent record of meeting on-time needs

24/7 Inventory Management Services to create a supply replenishment plan based on current and future production schedule

Industry leader in safety

Nothing is more important to us than the safety and well-being of our operating communities

Technical support when you need it

Experienced technical teams across the globe can provide supply and technology solutions to meet your unique needs

World-class customer service

Our approach to customer relationships is based on understanding your needs first

Own and operate hundreds of gas plants worldwide

Over 75 years of experience in designing and operating industrial gas plants to help you determine the best supply mode

World's leading producer and supplier of helium

World leader supplying compressed gas and liquid helium in a variety of purities and concentrations

Get in touch with our technical experts.

Contact Air Products to put decades of thermal spray experience to work for you.

Contact Us

Vraag het de expert

Mark Lanham

Applications Engineer, Noord-Amerika

"Wat zijn de voordelen van het gebruik van waterstof als brandstofgas ten opzichte van traditionele koolwaterstoffen voor HVOF-processen?"
Er zijn slechts een paar soorten brandstoffen die worden gebruikt voor verbranding in traditionele HVOF-systemen (High Velocity Oxy-Fuel), namelijk waterstof, kerosine, methaan (aardgas), propaan en propyleen. Hoewel elke brandstof bepaalde voordelen heeft, biedt waterstof enkele unieke voordelen:
  • Vanwege de hogere thermische geleidbaarheid bereikt waterstof de beste warmteoverdracht van de vlam naar de poederdeeltjes, ondanks dat de vlamtemperatuur in het algemeen lager is in vergelijking met de conventionele koolwaterstofbrandstoffen.
  • De prestaties van het HVOF-proces zijn afhankelijk van het type brandstof, de stoichiometrische verhouding en de verbrandingsdruk, evenals van de ontwerpkenmerken van het pistool. De mogelijkheid om rijke waterstofstromen te laten stromen zorgt voor een reducerende atmosfeer, wat de oxideproductie verlaagt en de kwaliteit van de coating verder verbetert.
  • Door de volledige verbranding van de stoichiometrische reactanten van waterstof en zuurstof, worden er geen onverbrande resten afgezet op de coating.
Bovendien kan waterstof worden geleverd met voldoende druk in buizen en bulktanks voor vloeistoffen waarvoor tijdens de wintermaanden geen warmtekussentjes nodig zijn om voldoende brandstofstroom naar uw HVOF-cabine te garanderen.

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Een inert gas met unieke eigenschappen, dat wordt gebruikt in diverse industriële en analytische toepassingen. Argon wordt veel ingezet in metaalindustrie voor de productie, verwerking en fabricage van metaal. 
Het kan als een zuiver gas worden ingezet voor bepaalde toepassingen voor afschermen, blanketen, uitgloeien en heet isostatisch persen (HIP) en als onderdeel van een mengsel met andere gassen, zoals kooldioxide, zuurstof, stikstof, waterstof of helium, afhankelijk van het proces en het materiaal.

Helium

Een inert gas voor cryogene toepassingen, warmteoverdracht, afscherming, lekdetectie, analyse en hijstoepassingen

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Nuttig als gas, vanwege de inerte eigenschappen en als vloeistof voor koelen en vriezen. Vrijwel elke industrie kan profiteren van de unieke eigenschappen om de opbrengst te verbeteren, de prestaties te optimaliseren en de bedrijfsvoering veiliger te maken.

Zuurstof

Naast het gebruik als ademgas voor toepassingen in de gezondheidszorg, profiteren de sterke oxiderende eigenschappen ervan in veel industrieën van het verbeteren van de opbrengst, het optimaliseren van de prestaties, het verlagen van de kosten en het verminderen van de CO2-voetafdruk in vergelijking met andere brandstoffen.

HULPMIDDELEN