airproducts-logo Go to Home Page

Verwarming voor ijzer en staal

Rendabele gastechnologieën om prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen

Download ons overzicht van toepassingen voor ijzer en staal

Nagloeioven

Post-treatment
Onze met zuurstof verrijkte verbrandingssystemen kunnen u helpen de verwarmingstijden te verkorten en het brandstofverbruik in de nagloeioven te verlagen. Zelfs een laag niveau van zuurstofverrijking van verbrandingszones kan een boost geven aan de verwarmingsprestaties van een oven of zone, waardoor de warmteoverdracht toeneemt en een hogere doorvoer mogelijk is, terwijl het specifieke brandstofverbruik wordt verminderd. Welke oplossing voor uw nagloeioven het beste is, hangt af van veel factoren, zoals de bedrijfsparameters van uw huidige nagloeioven, de doorzetten en eventuele onderhoudsproblemen. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het implementeren van systemen op maat die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Voorverwarmen van gietpannen

Ladle preheater
Onze eigen oxy-fuel voorverwarmingssystemen voor gietpannen zijn ontworpen om alle soorten gietpannen snel en efficiënt te verwarmen. Brandstofbesparingen in de orde van 60-65% worden routinematig bereikt door de aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid hete afgassen in vergelijking met voorverwarmers die met lucht-brandstof werken. Snellere, hetere gietpannen met een lager brandstofverbruik kunnen leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen en een hogere productiviteit. Welke oplossing voor uw behoeft aan voorverwarming van gietpannen het beste is, hangt af van veel factoren, zoals de bedrijfsparameters van uw huidige gietpanvoorverwarmer, de brandstofkosten en het productieschema. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het implementeren van systemen op maat die aan uw specifieke behoeften voldoen.

Wals-/afwerkingsmolen

Reheat/rolling/finishing mill
Onze oxy-fuel systemen met directe vlamboogwerking zijn ontworpen voor het stapsgewijs verhitten van randen, hoeken en gehele oppervlakken tijdens het walsproces om de temperatuur gelijkmatiger en de metallurgische eigenschappen te verbeteren. Inline temperatuurherstel kan helpen bij het verminderen van scheuren in randen en hoeken in specifieke staalsoorten. Bij hoge walssnelheden is snelle verhitting nodig. U kunt dit bereiken door producten met een hoge verbrandingstemperatuur rechtstreeks op het oppervlak van het metaal te laten werken. Onze eigen branders zijn speciaal ontworpen om een vlam te creëren die uniform is en overeenkomt met de geometrie van het te verwarmen gebied.

Oven met weekkuip levert uitstekende besparingen op

De staalindustrie is al lange tijd een gewillige partner in proefversies van nieuwe verbrandingstechnologieën. Het heeft opzettelijk gediend als een medium om innovatie te stimuleren door het toepassen van nieuwe verbrandingsuitvindingen in het streven naar energie-efficiëntie en milieubewustzijn. Verbranding is een intrigerende wetenschap die zich bezighoudt met de omzetting van chemische energie uit brandstoffen in nuttige warmte die in een industrieel proces wordt gebruikt.

Bewezen Computational Fluid Dynamic Modeling-diensten voor de ijzer- en staalindustrie

We hebben uitgebreide in-house functies voor computational fluid dynamische (CFD) modellering die kunnen helpen bij het verbeteren van verwarmingsprocessen. Onze diensten hebben ons in staat gesteld ijzer- en staalproducenten te onderzoeken en te evalueren hoe zij hun productiviteit kunnen verhogen en kosten kunnen besparen zonder hun productieproces in gevaar te brengen. Modelstudies leveren snelle, gevalideerde resultaten, samen met aanbevelingen voor het type systeem dat het beste bij uw bedrijf past.
MEER INFORMATIE

Reken op ons…

Schakel Air Products in voor betrouwbare gastoevoer en kostenefficiënte technologieën.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

HULPMIDDELEN