airproducts-logo Go to Home Page

Glasvezel

De snelheid van informatieoverdracht voor vandaag en morgen verbeteren

Tegenwoordig is er wereldwijd meer dan 2 miljard kilometer aan glasvezel geïnstalleerd voor diverse toepassingen, van telecommunicatie tot medisch en industrieel. Als wereldleider op het gebied van industriële gassen kan Air Products een breed scala aan gassen leveren voor verschillende processen, van preformproductie tot vezeltrekken, waaronder helium, waterstof en stikstof, evenals aanverwante apparatuur en diensten.

Wereldwijd toonaangevende leverancier van industriële gassen voor glasvezel

Onze belangrijkste capaciteiten op het gebied van producten, apparatuur en diensten zijn:

 • Verschillende leveringswijzen, waaronder on-site productie, bulklevering en verpakte gassen
 • Bulkgassen, waaronder stikstof, zuurstof, waterstof, helium en argon
 • Ultrazuivere procesgassen en gasmengsels
 • Ontwerp, productie en installatie van alle bijbehorende apparatuur
 • Uitstekend record van het tijdig aan behoeften voldoen
 • Marktleider in veiligheid
 • Technische expertise
 • Klantenservice van wereldklasse

Gassen

Air Products-gassen, die meestal in gasvormige en vloeibare vorm worden geleverd, stellen klanten in een breed scala van industrieën in staat hun milieuprestaties, productkwaliteit en productiviteit te verbeteren.

Argon

Argon, een inert gas, wordt vaak gebruikt bij toepassingen in metaalproductieprocessen om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen.

Helium

Helium, an inert gas, is used for quenching, cooling, leak detection, and plasma applications.

Waterstof

Gewaardeerd om zijn reactieve en beschermende eigenschappen, en gebruikt door vele industrieën zoals elektronica, voedingsmiddelen, glas, chemicaliën, raffinage en meer kunnen profiteren van de unieke eigenschappen om de kwaliteit te verbeteren, prestaties te optimaliseren en kosten te verlagen.

Stikstof

Stikstof wordt routinematig gebruikt in toepassingen in gieterijen, geïntegreerde en mini-mills, speciaal/roestvrij staal en non-ferrometalen.

Zuurstof

Zuurstof kan de verbranding verbeteren door verhoogde warmteoverdracht, hogere vlamtemperaturen en een kleiner volume aan brandstofgassen bij metaalproductie.

Heliumterugwinning

Helium is een hoogwaardig materiaal dat kan worden teruggewonnen, gezuiverd en hergebruikt.

 • Terugwinning door vacuümafname met massadebietregelaar
 • Maximaliseer de hoeveelheid teruggewonnen helium zonder de vezelproductie te beïnvloeden en overtollige lucht aan te trekken
 • Hergebruik van teruggewonnen helium om deeltjes, vocht en zuurstof te verwijderen

Vraag het de expert

"Zijn er wereldwijd, met een tekort aan helium, andere gassen of alternatieven die ik kan gebruiken voor mijn vezeltrekoperatie?"

Omdat het wereldwijde aanbod van helium onvoldoende is om aan de toegenomen vraag naar dit gas te voldoen, zijn hier twee mogelijke alternatieven:

 1. U kunt argon mengen met het helium, met 20% argon 80% helium. Dit vermindert uw heliumverbruik; het is echter zeer waarschijnlijk dat u de treksnelheid enigszins moet verlagen. Er is een mengsysteem nodig om deze gassen nauwkeurig te mengen voor optimale prestaties.
 2. Als u alleen kunt kiezen voor 100% helium, kunt u samen met uw gasleverancier nagaan of het helium kan worden teruggewonnen en gerecycled voor hergebruik in uw vezeltrekoperatie. Dit vereist aanpassingen van de koelbuizen en bijbehorende apparatuur om de vocht en zuurstof in het teruggewonnen helium.

Vragen? We hebben antwoorden.

Ons technische team staat voor u klaar. Boek vandaag nog een gratis consult!

NEEM CONTACT MET ONS OP