Animated loader dots14ComingSoonAnimated loader dots
Fiber optic cables 
Elektronica

Glasvezel

De snelheid van informatieoverdracht voor vandaag en morgen verbeteren

Tegenwoordig is er wereldwijd meer dan 2 miljard kilometer aan glasvezel geïnstalleerd voor diverse toepassingen, van telecommunicatie tot medisch en industrieel. Als wereldleider op het gebied van industriële gassen kan Air Products een breed scala aan gassen leveren voor verschillende processen, van preformproductie tot vezeltrekken, waaronder helium, waterstof en stikstof, evenals aanverwante apparatuur en diensten.

Vraag het de expert

Zijn er wereldwijd, met een tekort aan helium, andere gassen of alternatieven die ik kan gebruiken voor mijn vezeltrekoperatie?

Omdat het wereldwijde aanbod van helium onvoldoende is om aan de toegenomen vraag naar dit gas te voldoen, zijn hier twee mogelijke alternatieven:

  1. U kunt argon mengen met het helium, met 20% argon 80% helium. Dit vermindert uw heliumverbruik; het is echter zeer waarschijnlijk dat u de treksnelheid enigszins moet verlagen. Er is een mengsysteem nodig om deze gassen nauwkeurig te mengen voor optimale prestaties.
  2. Als u alleen kunt kiezen voor 100% helium, kunt u samen met uw gasleverancier nagaan of het helium kan worden teruggewonnen en gerecycled voor hergebruik in uw vezeltrekoperatie. Dit vereist aanpassingen van de koelbuizen en bijbehorende apparatuur om de vocht en zuurstof in het teruggewonnen helium.

Lees meer