airproducts-logo Go to Home Page

Argon

Een multifunctioneel gas voor metaalproductie

Argon, een inert gas, kan een uitstekende barrière vormen tegen oxidatie van het smeltoppervlak. Het wordt ook gebruikt in tal van toepassingen om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen in gieterijen, geïntegreerde en mini-mills, speciale/roestvrijstalen en non-ferrometalen productieactiviteiten.

Download de brochure Argon Solutions Powered by Technology, Reliability and Safety

Overzicht

Argon kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen in alle fasen van de metaalproductie, waaronder:

  • Inertiseren/blanketen
  • Bodemroeren
  • Tuyere en stroomafscherming
  • Ontgassen
  • Raffinage
  • Metaalcirculatie

Om tal van voordelen te bieden, zoals:

  • Reductie of eliminatie van oxidatie van het oppervlak
  • Kwaliteit verbeteren
  • Verhogen van efficiëntie en rendement

Reken op de expertise van Air Products…

Laat ons u helpen het gebruik van argon te optimaliseren om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel. 

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN