airproducts-logo Go to Home Page

Customer Services Lab

Het superkritische kooldioxidelaboratorium

Het superkritische kooldioxidelaboratorium van Air Products helpt onze klanten de zwaarste uitdagingen op het gebied van organische oplosmiddelen aan te gaan.

Het laboratorium is volledig uitgerust, zodat u de meest geschikte extractieoplossing voor elke toepassing kunt onderzoeken. Onze apparatuur faciliteert niet alleen de ontwikkeling van technologie, maar we kunnen ook demonstratiebatches produceren in onze pilotinstallatie.

Onze wetenschappelijke onderzoekers verkennen samen met onze partners opkomende technologieën. We hebben procedures ontwikkeld voor het drogen van aerogels, een van de lichtste bekende materialen, het microniseren van chemicaliën tot op nanoschaal of het uitharden van beton in een atmosfeer van kooldioxide voor onder meer duurzame gebouwen en infrastructuren.

We hebben de beste omstandigheden onderzocht voor de extractie van vetten om gezonder voedsel te produceren, het verwijderen van vet van leer om de milieu-impact van leerlooierijen te verminderen, het extraheren van essentiële oliën voor de cosmetica en het microniseren van kleurstoffen en medicijnen om hun efficiëntie te verhogen.

Hoe kan onze laboratoriumexpertise uw bedrijf ondersteunen?

  • We ondersteunen onze klanten bij de voorbereiding op toekomstige behoeften en begrijpen de basisprincipes van hun proces
  • Met onze analytische apparatuur kunnen we de prestaties van de proef evalueren
  • We kunnen werken tot 500 bar en 400ºC

Vragen? Wij hebben antwoorden.

Onze wetenschappelijke onderzoekers kunnen samen met u opkomende technologieën verkennen en ontwikkelen.

CONTACT OPNEMEN: