airproducts-logo Go to Home Page

TIG

Een elektrische boog tussen een niet-verbruikbare wolfraamelektrode en het werkstuk levert de warmte die nodig is voor het lasproces. De wolfraamelektrode wordt niet gesmolten en eventueel vulmateriaal dat nodig is om het lasprofiel op te bouwen, wordt afzonderlijk toegevoegd. Het gesmolten metaal in het smeltbad, de punt van de lasdraad en de hete elektrode worden beschermd tegen atmosferische verontreiniging door een beschermlaag van inert gas.

Gewoonlijk is het gas argon, maar helium op zichzelf of gemengd met argon kan worden gebruikt voor speciale toepassingen. Argon-waterstofmengsels kunnen worden gebruikt voor austenitisch roestvast staal.

Download de Maxx® Weld Process Gases-brochure

Bekijk onze TIG-lasprocesgassen in actie.

Boek een demonstratie.

CONTACT OPNEMEN:

Vraag het de expert

“Ik gebruik altijd zuiver argon voor TIG-lassen, omdat het veelzijdig is, wat zou u aanraden om mij toch veelzijdigheid te geven?”
Alumaxx® Plus geeft superieure resultaten met aluminium, haar legeringen en koolstofstaal; en Inomaxx® TIG is ons beste gas in zijn klasse voor austenitisch roestvast staal.

Bekijk de voordelen van onze Maxx®-gassen

Wat u ook last, de innovatieve reeks lasgassen van Air Products levert superieure resultaten. Samengesteld om de output te verhogen door een unieke combinatie van lasbaarheid, laskwaliteit en hogere lassnelheden, bereikt u meer met minder uitval.

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

Air Products' Gastrak®-service

Bespaar geld, verhoog de productiviteit en verbeter de kwaliteit. Of u nu enkele cilinders gebruikt of een leiding gebruikt, de Gastrak®-service kan u helpen.

  • Kosten verlagen: door het elimineren van de starpiek en een te hoge gasflow verbruikt u minder gas.
  • Kwaliteit verbeteren: consistent gebruik van de optimale gasstroomsnelheid verbetert de laskwaliteit en vermindert uitval.
  • Eenvoudige installatie: Gastrak®-apparatuur kan worden geïntegreerd in een bestaande of nieuwe gasleiding, of kan worden gebruikt met traditionele en/of Integra®-cilinders.

 Bekijk de video

WILT U BEGINNEN MET BESPAREN?

HULPMIDDELEN