airproducts-logo Go to Home Page

Edelgassen

Voor het vullen van glas om de productprestaties te verbeteren of de functionaliteit te verhogen

Speciale gassen zoals krypton-, xenon-, neon- en edelgasmengsels die worden gebruikt voor het vullen van artikelen van glas om hun prestaties te verbeteren of te laten functioneren. Krypton wordt met name gebruikt als vulmiddel bij de productie van geïsoleerde ramen met dubbele en driedubbele beglazing. Grote voordelen van het gebruik van krypton zijn het verminderen van warmteverlies, het verhogen van de weerstand tegen warmteoverdracht in de unit en het verlagen van het niveau van zonnestraling. U kunt ook de R-waarde verhogen of de U-factor verlagen voor raam- en deurisolatie met krypton-, xenon- en edelgasmengsels. Deze zeldzame gassen worden ook gebruikt voor het vullen van lampen en neonverlichting.
Download de brochure over zeldzame gassen

Kwaliteit en efficiëntie bij de productie van zeldzame gassen

Zeldzame gassen worden zo genoemd omdat ze in zeer kleine hoeveelheden in de lucht aanwezig zijn.

Xenon is zeldzaam met slechts 90 gram van de 1 miljoen kilo van de atmosfeer van de aarde. Het wordt alleen commercieel gewonnen uit grote luchtscheidingsinstallaties die meer dan 1.000 ton zuurstof per dag produceren.

Air Products beschikt over efficiënte zuiveringstechnologieën die nodig zijn om onzuiverheden zoals argon en stikstof, die zeer inert zijn, te verwijderen.

We vullen zeldzame gassen in cilinders in onze ultrazuivere fabrieken in Azië voor gebruik in hoogwaardige industriële segmenten.

Reken op de expertise van Air Products…

Meer informatie over het gebruik van zeldzame gassen bij het vullen van glas.

CONTACT OPNEMEN:

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN