airproducts-logo Go to Home Page

Zuurstof

Een multifunctioneel gas voor de metaal- en materiaalverwerkende industrie

Zuurstof wordt gebruikt in diverse metaal- en materiaalverwerkingstoepassingen, waaronder gutsen, thermisch spuiten en lassen.

Het kan worden gebruikt om de verbranding te verbeteren bij oxy-fuel (HVOF) en vlamsprays. Het wordt ook gebruikt voor gutstoepassingen waarbij het materiaal eerst wordt verhit tot ontbrandingstemperatuur en vervolgens wordt verbrand door een zuurstofstraal. Bij lasprocessen kan zuurstof worden gebruikt om stookgas te verbranden en een snelle, lokale verwarming te genereren.

Wij bieden samengeperste en vloeibare zuurstof in diverse zuiverheden en concentraties.

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u te voorzien van een levering van samengeperste of vloeibare zuurstof en een technologieoplossing die aan uw unieke behoeften voldoet.

Zuurstof voor metaal- en materiaalverwerking

Zuurstof kan worden gebruikt in een aantal toepassingen voor de productie van metalen en materialen:

  • Thermisch spuiten
  • Oxyfuel-hardsolderen
  • Uithollen
  • Lassen

Om voordelen te bieden, zoals:

  • De kwaliteit van onderdelen verbeteren
  • Verhogen van efficiëntie en opbrengsten
  • Schroot wordt kleiner

Vraag het de expert

John Dwyer

Microbulk Applications Engineer, Noord-Amerika

"Ik gebruik hogedrukgascilinders en maak me zorgen over de veiligheid. Is er een betere optie?"
Van oudsher waren hogedrukgascilinders de toevoermodus voor gebruikers in het lage tot middelgrote volume. Dit maakt bedrijven kwetsbaar voor veiligheidsrisico's in verband met bewegende cilinders en blootstelling aan hoge druk. Door de consolidatie naar een gecentraliseerd microbulksysteem is het niet meer nodig om cilinders te hanteren en wordt het risico op verwisseling van het product verkleind. Verdere voordelen zijn onder meer verminderde blootstelling aan hogedrukcontainers en minder verkeersopstoppingen met minder frequente leveringen aan leveranciers. Air Products heeft de Cryoease®-microbulktoevoeroptie ontwikkeld als een kosteneffectief, betrouwbaar alternatief voor hogedrukcilinders voor de levering van stikstof, argon, zuurstof en kooldioxide. Naast efficiënte en flexibele opslagsystemen zijn er ook innovatieve leidingoplossingen beschikbaar voor een soepele overgang van cilinders naar microbulk.

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en geografische locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

CryoEase® Microbulk - Rendabel alternatief voor cilinders

Microbulk is een modern concept waarbij uw gas wordt geleverd door on-site te vullen ten opzichte van de traditionele methode voor kleinere volumes waarbij gas wordt geleverd door volle cilinders en dewarvaten te vervangen. Microbulktoevoer beschikt over speciaal ontworpen tankwagens met geïntegreerde bedieningselementen en opties voor flexibele opslagtanks. Het eindgebruik kan worden geleverd als zuivere gassen, cryogene vloeistoffen of gasvormige mengsels via een blender die op uw locatie is geïnstalleerd.

Zelfs als u maar tien cilinders per maand van hetzelfde gas gebruikt, kunnen Cryoease®-microbulktanks een effectieve oplossing bieden.

Neem contact op met onze technische experts.

Laat ons u helpen het zuurstofverbruik te optimaliseren om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen.

CONTACT OPNEMEN:

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS LIBRARY

HULPMIDDELEN

GAS CONVERTER