airproducts-logo Go to Home Page

Zuurstof

Een essentieel gas voor de glasindustrie

Zuurstof kan worden gebruikt ter aanvulling of vervanging van verbrandingstoepassingen met lucht/brandstof om de warmteoverdracht te verhogen en te resulteren in:

  • Het sneller of efficiënter smelten of ontharden van glas
  • Snijden, polijsten en warmtebehandeling van glas efficiënter (warmtebehandelingstoepassingen omvatten uitgloeien, temperen, versterken/harden)

Het kan ook worden gebruikt ter vervanging van luchtbellen, wat de smeltkwaliteit kan verbeteren omdat zuurstof in de meeste glassmeltmiddelen beter oplosbaar is dan lucht.

Elk verbrandingsproces vereist een bepaalde mate van zuurstof. Het toevoegen van relatief zuivere zuurstof om de zuurstofconcentratie van verbrandingslucht te verhogen, kan resulteren in een hogere vlamtemperatuur, verbeterde warmteoverdrachtsnelheden en algehele verbrandingsefficiëntie.

Air Products is een toonaangevende zuurstofleverancier

  • Wereldwijde zuurstofproducent
  • Betrouwbare toevoer van industriële gassen
  • Uitstekende registratie van het tijdig voldoen aan behoeften
  • Marktleider in veiligheid
  • Technische ondersteuning wanneer u die nodig hebt
  • Klantenservice van wereldklasse

De technische oplossingen van Air Products kunnen u helpen uw productie te optimaliseren

Oxy-fuel smelten
Oxy-fuel glassmeltovens zijn de meest flexibele en efficiënte methode voor het smelten van glas in grote productie-eenheden. De mate van voordelen die worden geboden ten opzichte van de voordelen van een oxy-fuel oven zijn sterk afhankelijk van de keuze van de brander. Operationele voordelen van zuurstof kunnen worden gemaximaliseerd met volledige conversie: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van een campagne.
Oxy-fuel boosting
Oxy-fuel boosting is een flexibele, efficiënte, kostenefficiënte technologie die de prestatie van een oven kan verbeteren door toevoeging van oxy-fuel branders als aanvulling op de werking van een lucht-brandstofoven. Oxy-fuel boosting kan de volgende voordelen opleveren met een minimale kapitaalinvestering: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere campagnelevensduur van een oven.
Zuurstofverrijking
Zuurstofverrijking is een eenvoudige, kostenefficiënte technologie die kan bijdragen aan het verbeteren van de ovenprestaties, doordat de verbrandingslucht wordt vervangen door zuurstof. Zuurstof wordt voorgemengd met de algemene stroom van verbrandingslucht en zorgt voor een gelijkmatige verbetering van het algehele verbrandingsproces. Verrijking kan met een minimale investering de volgende voordelen opleveren: hogere productie, lager brandstofverbruik en een langere levensduur van een oven.
Zuurstoflansen
Zuurstoflansen is een flexibel en kostenefficiënt systeem dat kan bijdragen aan het verbeteren van de werking van de oven door verbrandingslucht te vervangen door zuurstof op de specifieke plaats in de oven waar dat het dringendst nodig is. Zuurstoflansen kan de volgende voordelen opleveren met een minimale kapitaalinvestering: hogere productie, lager brandstofverbruik en lagere emissies, verbeterde glaskwaliteit, minder onderhoud en langere levensduur van een campagne.

Reken op de expertise van Air Products…

Laat ons u helpen bij het bepalen van de optimale manier om zuurstof in uw bedrijf te gebruiken om de efficiëntie te verbeteren en de kosten te verlagen.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

Opties voor zuurstoftoevoer

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel. 

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

On-site zuurstofgasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren. 

Cryogene luchtscheidingsinstallaties

Air Products bezit en exploiteert momenteel meer dan 300 luchtscheidingsinstallaties in meer dan 40 landen wereldwijd, voor alle soorten toepassingen. Naast onze eigen installaties hebben we wereldwijd meer dan 1000 luchtscheidingsinstallaties verkocht, ontworpen en gebouwd. 

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN