airproducts-logo Go to Home Page

Zuurstof

Wij bieden samengeperst zuurstofgas of vloeibare zuurstof in diverse zuiverheden en concentraties

Air Products is toonaangevend op het gebied van de levering van zuurstof aan de chemische industrie voor de productie van veel belangrijke producten, zoals ethyleen of propyleenoxide. Naast zuurstoftoevoer kan Air Products belangrijke zuurstofverrijkingsexpertise leveren voor het vergroten van de capaciteit van bestaande installaties, het verlagen van productiekosten per eenheid en het verbeteren van de milieuvriendelijkheid. Dit zijn veelvoorkomende uitdagingen voor de meeste chemische bedrijven. Voor oxidatieprocessen is het gebruik van met zuurstof verrijkte lucht of zuivere zuurstof in plaats van lucht een bewezen, economische en veilige manier om deze uitdagingen aan te gaan.

Zuurstof voor de chemische industrie

Zuurstof kan worden gebruikt in een aantal toepassingen in de chemische industrie, waaronder:

  • Zuurstofverrijking
  • Chemische oxidatiereacties
  • Vergassing
  • Afvalwaterbehandeling

Om voordelen te bieden zoals:

  • Veilig en economisch de capaciteit of productie verhogen
  • Verbeter de thermische efficiëntie, verhoog de doorvoersnelheid en verlaag de energiebehoefte van uw proces

VERBETEREN VAN VERBRANDINGS- EN OXIDATIEREACTIES: WANNEER MOET ZUURSTOF WORDEN GEBRUIKT?

Ontdek in dit artikel hoe het gebruik van zuurstof in plaats van lucht in veel gevallen leidt tot betere reactieprestaties.

Neem contact op met onze technische experts voor uw zuurstofbehoeften

Laat ons u helpen uw proces te optimaliseren met zuurstof om uw capaciteit te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.

CONTACT OPNEMEN:

CryoEase® Microbulk

Microbulk is een modern concept waarbij uw gas wordt geleverd door on-site te vullen ten opzichte van de traditionele methode voor kleinere volumes waarbij gas wordt geleverd door vol te wisselen voor lege cilinders en dewarvaten. Microbulktoevoer beschikt over speciaal ontworpen tankwagens met geïntegreerde bedieningselementen en opties voor flexibele opslagtanks. Eindgebruik kan worden geleverd als zuivere gassen, cryogene vloeistoffen of gasvormige mengsels via een blender die op uw locatie is geïnstalleerd.

Zelfs als u maar tien cilinders per maand van hetzelfde gas gebruikt, kunnen Cryoease®-microbulktanks een effectieve oplossing bieden.

OFFERTE AANVRAGEN

Computational fluid dynamic modeling services

Wij bieden in-house computational fluid dynamische (CFD) modelleringsdiensten, die kunnen helpen bij het ontwerpen of onderzoeken van verbrandingsprestaties.
MEER INFORMATIE

Opties voor zuurstoftoevoer

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel. 

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

APEX Temporary Emergency Gas Services

Short-term or emergency industrial gas supply for start-ups, peak demand periods, planned or unplanned maintenance activities, and plant or pipeline turnarounds.

On-site zuurstofgasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren. 

Cryogene luchtscheidingsinstallaties

Air Products bezit en exploiteert momenteel meer dan 300 luchtscheidingsinstallaties in meer dan 40 landen wereldwijd, voor alle soorten toepassingen. Naast onze eigen installaties hebben we wereldwijd meer dan 1000 luchtscheidingsinstallaties verkocht, ontworpen en gebouwd. 

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN