airproducts-logo Go to Home Page

Neon

Laserzicht

De edelgas neon staat synoniem voor neonreclames die de grootste steden ter wereld verlichten. Dit gas geeft een helder oranje licht wanneer het brandt en is vooral zichtbaar vanaf een afstand.

Air Products levert neongas en neon-fluor excimerlasermengsels voor lithografie, etsen, LASIK, microbewerkingen van organische materialen, microboringen en blokjes.

Download de Neon-brochure

Het gebruik van neongas

Van de meesten wordt neon tegenwoordig vooral gebruikt in ultraviolette (UV) lasers, excimerlasers genoemd. De term excimer is een afkorting voor geëxciteerde dimeer. Deze laser is met name geschikt voor het maken van zuivere en nauwkeurige sneden in het bereik van honderden nanometers. Omdat de UV-laser geen warmte produceert, veroorzaakt deze geen warmte littekens Waardoor het populair is bij ooglaseren (LASIK). In de halfgeleiderproductie wordt het gebruikt voor lithografie. Omdat de golflengte zo kort is, kan hij patronen in de wafelchip tot wel 193 nanometer maken.

De voorgemengde lasermengsels van Air Products bestaan uit zeer reactieve, giftige en corrosieve materialen zoals fluor en xenon. Het creëren van een nauwkeurige en stabiele laserpremix is erg belangrijk voor een consistente laseroutput die leidt tot optimale en reproduceerbare resultaten. Het is ook belangrijk om de veiligheid te waarborgen, zodat onzuiverheden niet met componenten reageren en gevaarlijke gassen zoals waterstoffluoride vormen.

Toepassingen

Productie van halfgeleiders en geheugenchips

De ultrazuivere neon- en neonfluoremengsels van Air Products zijn ideaal voor excimerlasers en andere lasertoepassingen voor de productie van halfgeleiders.

Verlichting

Ultrazuiver neon is belangrijk voor een superieure helderheid en een lange levensduur van de filamenten.

Medische en LASIK-lasers

De ultrazuivere neon- en neonfluoremengsels van Air Products zijn ideaal als gassen voor excimeerlasers voor LASIK.

Snijden en produceren

De ultrazuivere neon- en neonfluoremengsels van Air Products zijn ideaal als gassen voor excimerlasers voor productie.

Zeldzame gassen

Zeldzame gassen, ook wel edelgassen genoemd, zijn de meest inerte en niet-reactieve elementen die de mens kent. Ze worden in zeer lage concentraties in het milieu aangetroffen en worden geproduceerd door Air Separation Units (ASU). Vanwege hun unieke chemische eigenschappen hebben experts zeer nieuwe en interessante toepassingen voor hen gevonden.

MEER INFORMATIE

Xenon voor de productie van halfgeleiders en geheugenchips

Xenon wordt gebruikt voor het etsen en afzetten van microchips in de halfgeleiderproductie, zowel als atmosfeer, plasma en als ionenbundelbron voor ets- en afzettingsprocessen. Xenon dat in dit proces wordt gebruikt, moet zeer zuiver zijn, omdat onzuiverheden uiteindelijk het siliciumsubstraat verontreinigen of reageren met chemicaliën in het proces, zoals fluor, om giftige en zeer corrosieve waterstoffluoride (HF) te produceren. Als toonaangevend bedrijf in de elektronica-industrie wordt het xenon van Air Products geproduceerd in onze ultramoderne elektronicakwaliteitsinstallatie voor een betere kwaliteitsborging. Het kan worden gebruikt in excimerlaser, laser buffer gassen, etsen van DRAM en 3D NAND en plasmaschermen.

MEER INFORMATIE

99,9999% en andere ultrazuivere gassen voor uw behoeften

Van grote luchtscheidingsinstallaties tot ultrazuivere 6.0-gassen, Air Products voorziet in uw behoeften.

NEEM CONTACT MET ONS OP