airproducts-logo Go to Home Page

Krypton

Krypton (Kr) wordt geproduceerd als een bijproduct van de productie van xenongas. Krypton wordt voornamelijk gebruikt in de verlichtingsindustrie en in isolatieproducten voor de omgeving.
Download de Krypton-brochure

Het gebruik van Krypton Gas

Voor raamisolatie is krypton nuttig omdat het een lage thermische geleidbaarheid heeft en een relatief dicht gas is. Wanneer het wordt gebruikt als vulgas tussen twee- of driedelige raamvlakken, verhoogt het de warmte-isolatie en creëert het een energiebesparend venster door de zonnestraling te verminderen. Air Products produceert krypton-, xenon- en edelgasmengsels om de R-waarde te verhogen en de U-factoren voor ramen en deuren te verlagen.

Als verlichtingsgas heeft krypton een blauwgroen licht en wordt het traditioneel gebruikt in halogeenlampen, spaarlampen en zelfs gasontladingsbuizen met neonverlichting. Het gebruik van krypton in plaats van stikstof of argon verlengt de levensduur van de lampen aanzienlijk, omdat krypton zeer stabiel en niet-reactief is.

Toepassingen

Omgevingsisolatie
Air Products past krypton-mengsels aan voor raamvlakken met 2 of 3 lagen om de R-waarde te verhogen en de U-factoren voor ramen te verlagen.
Verlichting
Air Products levert zeer zuivere custom-made Krypton-mengsels aan voor een uitzonderlijke helderheid en een lange levensduur van de lamp.

Zeldzame gassen

Zeldzame gassen, ook wel edelgassen genoemd, zijn de meest inerte en niet-reactieve elementen die de mens kent. Ze worden in zeer lage concentraties in het milieu aangetroffen en worden geproduceerd door Air Separation Units (ASU). Vanwege hun unieke chemische eigenschappen hebben experts zeer nieuwe en interessante toepassingen voor hen gevonden.

MEER INFORMATIE

Xenon voor de productie van halfgeleiders en geheugenchips

Xenon wordt gebruikt voor het etsen en afzetten van microchips in de halfgeleiderproductie, zowel als atmosfeer, plasma en als ionenbundelbron voor ets- en afzettingsprocessen. Xenon dat in dit proces wordt gebruikt, moet zeer zuiver zijn, omdat onzuiverheden uiteindelijk het siliciumsubstraat verontreinigen of reageren met chemicaliën in het proces, zoals fluor, om giftige en zeer corrosieve waterstoffluoride (HF) te produceren. Als toonaangevend bedrijf in de elektronica-industrie wordt het xenon van Air Products geproduceerd in onze ultramoderne elektronicakwaliteitsinstallatie voor een betere kwaliteitsborging. Het kan worden gebruikt in excimerlaser, laser buffer gassen, etsen van DRAM en 3D NAND en plasmaschermen.

MEER INFORMATIE

Geïntegreerde levering van gassen

Van grote luchtscheidingsinstallaties tot ultrazuivere 6.0-gassen, Air Products biedt flexibele leveringsopties om aan al uw behoeften te voldoen.

ONTDEK DE SERVICES