airproducts-logo Go to Home Page

Waterstof

Een multifunctioneel gas voor de metaal- en materiaalverwerkende industrie

Waterstof wordt gebruikt bij de verwerking van metalen en materialen om metaaloxiden te verminderen en oxidatie te voorkomen tijdens warmtebehandelingsprocessen en de productie van metaalpoeder. Waterstof wordt gebruikt in oxy-fuel (HVOF) -processen met hoge snelheid voor het genereren van hoge temperaturen, lage oxidatie en hoge deeltjessnelheden. Het kan ook worden gebruikt als procesgas in plasmaspuittoepassingen in de atmosfeer. Onze toepassingstechnici kunnen u helpen bij het kiezen van een toevoersysteem dat voldoet aan uw druk- en volumevereisten.

Air Products biedt vloeibaar waterstof en samengeperst waterstofgas in diverse zuiverheden en diverse leveringswijzen over de hele wereld, dankzij ons netwerk van opslag- en vulinstallaties.

Download de brochure Atmosphere Solutions for Metals Processing

Waterstof voor metaal- en materiaalverwerking

Waterstof kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen voor de productie van metalen en materialen:

 • Gloeien
 • Uithollen
 • Thermisch en plasmaspuiten
 • Sinteren
 • Warmtebehandeling
 • Metaalpoederproductie

Om tal van voordelen te bieden, zoals:

 • Reductie of eliminatie van oxidatie van het oppervlak
 • De kwaliteit van onderdelen verbeteren
 • Verhogen van efficiëntie en opbrengsten
 • Schroot wordt kleiner

Air Products is een toonaangevende waterstofleverancier

Uitgebreid pijpleidingleveringsnetwerk

Marktleider in veiligheid

Klantenservice van wereldklasse

Betrouwbare en veilige levering

Vraag het de expert

Mark Lanham

Applications Engineer, Noord-Amerika

“Wat zijn de voordelen van het gebruik van waterstof als brandstofgas ten opzichte van traditionele koolwaterstoffen voor HVOF-processen?”

Er zijn slechts een paar soorten brandstoffen die worden gebruikt voor verbranding in traditionele HVOF-systemen (High Velocity Oxy-Fuel), namelijk waterstof, kerosine, methaan (aardgas), propaan en propyleen. Hoewel elke brandstof bepaalde voordelen heeft, biedt waterstof enkele unieke voordelen:

 • Vanwege de hogere thermische geleidbaarheid bereikt waterstof de beste warmteoverdracht van de vlam naar de poederdeeltjes, ondanks dat de vlamtemperatuur in het algemeen lager is in vergelijking met de conventionele koolwaterstofbrandstoffen.
 • De prestaties van het HVOF-proces zijn afhankelijk van het type brandstof, de stoichiometrische verhouding en de verbrandingsdruk, evenals van de ontwerpkenmerken van het pistool. De mogelijkheid om rijke waterstofstromen te laten stromen zorgt voor een reducerende atmosfeer, wat de oxideproductie verlaagt en de kwaliteit van de coating verder verbetert.
 • Door de volledige verbranding van de stoichiometrische reactanten van waterstof en zuurstof, worden er geen onverbrande resten afgezet op de coating.
 • Bovendien kan waterstof worden geleverd met voldoende druk in buizen en bulktanks voor vloeistoffen waarvoor tijdens de wintermaanden geen warmtekussentjes nodig zijn om voldoende brandstofstroom naar uw HVOF-cabine te garanderen.

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en geografische locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

On-site gasgeneratie

On-site gasgeneratie helpt duurzame klanten om hun CO2-voetafdruk te verkleinen, de energie-efficiëntie te verhogen, de doorvoer te verhogen, de kwaliteit van het eindproduct te verbeteren en de milieuprestaties te verbeteren. 

Pijpleidingtoevoer

Gevestigd op belangrijke industriële locaties over de hele wereld, bieden pijpleidingen klanten met grote productbehoeften een reeks voordelen, waaronder betrouwbare, veilige en flexibele levering op een kosteneffectieve manier.

Neem contact op met onze technische experts.

Laat ons u helpen het waterstofgebruik te optimaliseren om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen.

CONTACT OPNEMEN:

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS LIBRARY

HULPMIDDELEN