airproducts-logo Go to Home Page

Waterstof

Hydroprocessing-toepassingen

Waterstof is een fundamentele bouwsteen voor veel chemische producten zoals ammoniak en methanol. Het dient ook als een belangrijk materiaal voor hydroprocessing-toepassingen, waaronder hydrogenering. Hydrogeneringsreacties zijn gevoelig voor diverse factoren die de batchtijd, de levensduur van de katalysator, de productiesnelheid en de selectiviteit negatief kunnen beïnvloeden. Air Products kan u helpen uw hydrogeneringsreactie te optimaliseren en de kosten te verlagen door de beste toevoermodus te selecteren en de reactiekinetiek of thermodynamica te evalueren en te optimaliseren. We kunnen ook helpen bij het optimaliseren van hydrobehandelings- of katalysatorregeneratieprocessen.

Waterstof voor de chemische industrie

Waterstof kan worden gebruikt voor vele toepassingen in de specialiteit, de fijnstofindustrie en de petrochemische industrie, waaronder hydrogenering en waterstofbehandeling, om voordelen te bieden, zoals:

  • Verbetering van de productkwaliteit door optimalisatie van de waterstof-to-feed-verhouding voor uw specifieke grondstof en katalysator
  • Helpen bij het optimaliseren van de gas-vloeistofoverdracht van uw systeem om de productiviteit te verbeteren en de veiligheid van uw bedrijf te waarborgen

De drijvende krachten achter het gebruik van waterstof nemen toe en waterstofleveranciers moeten innovatieve oplossingen ontwikkelen om aan de veranderende marktbehoeften te voldoen. Of het nu gaat om de integratie van een industrieel gascomplex via pijpleidingen of de vraag naar tijdelijke waterstof, de samenwerking met een verstrekkende en diverse waterstofleverancier kan nieuwe oplossingen bieden voor de chemische industrie.

Waterstofleidingen

Air Products beschikt over waterstofleidingen over de hele wereld. Voorbeelden zijn pijpleidingen in Sarnia, Ontario en Edmonton, Alberta in Canada; in Rotterdam, Nederland; en in de VS in Zuid-Californië en de Golfkust van Texas/Louisiana. We blijven groeien en deze franchises uitbreiden.

Flexibele leveringsmodi voor on-site generatie om aan de nieuwe productievraag te voldoen

On-site gasgeneratie biedt vaak de optimale, goedkope oplossing voor een betrouwbare waterstoflevering. Air Products' on-site modulaire concept van meerdere waterstofgeneratoren bood een gunstige alternatieve oplossing en kan voorzien in de behoefte aan flexibiliteit en minimale impact op bestaande installaties.

Tijdelijke behoeften in hoogwaardige markten tijdens uitval van waterstof

Dankzij de vooruitgang op het gebied van pomptechnologie voor vloeibare waterstof en toevoersystemen is het aanbod van tijdelijke waterstofleveringen toegenomen. Voor veel producenten van speciale en petrochemische producten kan tijdelijke levering een groot deel van de waterstof leveren die nodig is om de productie draaiende te houden terwijl reparaties worden uitgevoerd aan bestaande waterstofgeneratoren of reformers.

Vraag het de expert

“Ik ben een aantal veranderingen in mijn proces aan het evalueren waarvoor waterstof nodig is. Hoe kan Air Products mij helpen de mogelijke effecten te begrijpen?”

KRACHTCENTRALE WATERSTOF

Oplossingen voor een reeks nieuwe uitdagingen voor de koolwaterstof-, petrochemische en transportindustrie

Neem contact op met onze technische experts.

Laat ons u helpen het waterstofgebruik te optimaliseren en uw procesefficiëntie te verbeteren.

BEL ONS

Waterstofpijpleidingen

Air Products beschikt over waterstofleidingen over de hele wereld. Voorbeelden zijn pijpleidingen in Sarnia, Ontario en Edmonton, Alberta in Canada; in Rotterdam, Nederland; en in de VS in Zuid-Californië en de Golfkust van Texas/Louisiana. We blijven groeien en deze franchises uitbreiden.

Vóór 2012 had Air Products twee afzonderlijke waterstofpijpleidingsystemen in Texas en Louisiana. Om klanten extra waarde te bieden, heeft Air Products de twee pijpleidingen samengevoegd met een nieuw segment van 180 mijl. Met deze uitbreiding is het 's werelds grootste waterstoffabriek en pijpleidingnetwerk. Het Gulf Coast Pipeline Network van Air Products kan nu waterstof leveren aan klanten over de 1000 kilometer lange pijpleiding vanuit meer dan 20 waterstofproductiefaciliteiten met een systeemcapaciteit van 1,4 miljard SCFD (standaard kubieke voet per dag).

Air Products exploiteert al meer dan 40 jaar veilig waterstofleidingen, waarbij een ontwerpfilosofie is gebaseerd op 100 jaar continu veilig gebruik. Het ontwerp en de activiteiten van onze pijpleidingen voldoen aan of overtreffen de overheidsvereisten.

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS LIBRARY

HULPMIDDELEN