airproducts-logo Go to Home Page

Helium

Een veelzijdig gas voor de glasindustrie

Vanwege zijn unieke eigenschappen heeft helium vele toepassingen in de glasproductie. Nadat glasvezel bijvoorbeeld in fijne draden is getrokken, wordt het afgeschermd met helium terwijl de bekleding wordt aangebracht om te voorkomen dat het nieuw gevormde glasoppervlak reageert met de verontreinigingen in de omgevingslucht. Helium kan ook worden gebruikt tijdens het borrelproces voor gesmolten glas om de raffinage te verbeteren, aangezien het van alle gassen de snelste stijgtijd voor bellen heeft.
Download Go met de Global Leader-brochure

Air Products is een toonaangevende leverancier van helium

  • Een pionier op het gebied van veel van de technologieën voor extractie, productie, distributie en opslag van helium die nog steeds in gebruik zijn
  • Meest diverse heliumbronmengsel ter wereld (LNG, methaan en CO₂)
  • Wereldwijd distributienetwerk met de best presterende opslagtanks
  • Heliumexperts bieden service en ondersteuning van wereldklasse met een toewijding aan kwaliteit
  • Door de industrie erkend veiligheidsrecord

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Vaten

Voor Magnetic Resonance Imagery (MRI) en andere cryogene toepassingen levert Air Products vloeibaar helium in stevig geconstrueerde en supergeïsoleerde dewars van 60, 100, 250 en 500 liter.

ISO-containers

ISO-containers worden gebruikt voor het vervoer van zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke bulkvloeistoffen. Door hun intermodale ontwerp kunnen ze worden gebruikt voor meerdere transportmiddelen, met name vrachtwagens of schepen.

Tubetrailers

Air Products levert grote hoeveelheden hogedrukgassen en gasmengsels die in tubetrailers worden vervoerd en die op de locatie van de klant kunnen worden opgeslagen. Dit opslagsysteem bestaat doorgaans uit een aantal stalen hogedrukvaten die aan elkaar zijn gekoppeld.

Reken op de expertise van Air Products…

Laat onze toepassingsspecialisten u helpen de voordelen te begrijpen van het gebruik van helium in uw bedrijf.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

SDS Bibliotheek

Met onze bibliotheek met veiligheidsinformatiebladen (SDS) kunt u het veiligheidsinformatieblad zoeken en vinden dat u nodig hebt, in de taal die u selecteert.

SDS BIBLIOTHEEK

HULPMIDDELEN