airproducts-logo Go to Home Page

BIP®-technologie

Voor de ultieme gaszuiverheid

BIP® cilinders bevatten een hoogtechnologisch zuiveringssysteem en een uniek klepontwerp dat ultrazuiver gas levert. BIP® gassen zijn perfect voor een breed scala aan toepassingen waar gaszuiverheid essentieel is, bijvoorbeeld als draaggas in gaschromatografie (GC), waar ze de analytische nauwkeurigheid verbeteren, de basislijnruis verminderen en de detectielimieten verlagen. Helium, stikstof, waterstof en argon zijn de ultrazuivere gassen die het meest worden gebruikt in een laboratorium en ze zijn allemaal beschikbaar met BIP® technologie.

Wetgeving en harde concurrentie hebben geleid tot een toegenomen vraag naar steeds nauwkeurigere en betrouwbaardere analyses van een breed scala aan complexe chemische verbindingen. BIP® gassen hebben een onzuiverheidsniveau van slechts 10 ppb totale koolwaterstoffen, 10 ppb zuurstof en 20 ppb vocht, wat betekent dat BIP® gassen overal het laagste niveau van onzuiverheden leveren.

BIP® gassen zijn de analytische standaard geworden voor alle toepassingen die zeer zuivere gassen vereisen met een constant laag gehalte aan onzuiverheden, die meestal worden gebruikt bij gaschromatografie, inertiseren en hoogwaardig lassen.

BIP-cilinders en -pakket

Overzicht

Gespecialiseerde analytische en industriële toepassingen vereisen een zekerheid van de gaszuiverheid op het punt van gebruik. Alle BIP®-gassen garanderen de hoogste zuiverheidsniveaus, met ultra lage onzuiverheidsniveaus met behulp van de ingebouwde zuiveraar, wat zorgt voor nauwkeurige resultaten, aangezien de gassen onzuiverheidsniveaus hebben van slechts 10 ppb THC, 10 ppb O₂ en 20 ppb H₂O. Het gebruik van BIP®-helium kan, afhankelijk van de toepassing, de levensduur van de gebruikte apparatuur verlengen, wat organisaties tijd en geld bespaart.

Unieke kenmerken van de BIP®-technologie

Nauwkeurigere analyse

Grotere gevoeligheid en lagere detectiegrenzen

Lagere bedrijfskosten

BIP®-technologie verwijdert schadelijke onzuiverheden, verlengt de levensduur van apparatuur en vermindert de vervangingsfrequentie

Eenvoudig overschakelen naar BIP®-technologie

Alle functies in de cilinder; geen extra apparatuur vereist

Minder systeemonderhoud

Elimineert de noodzaak voor externe zuiveraars en de noodzaak voor service en onderhoud

Ongeëvenaarde zuiverheid

Tot 300 keer zuiverder dan conventionele gassen; minder dan 10 ppb O₂ en minder dan 20 ppb H₂O

Zeer duurzaam

BIP®-zuiveraars worden opnieuw gegenereerd door Air Products en hoeven niet door de gebruiker te worden afgevoerd

Ideaal voor gaschromatografie (GC)

Verminderde ontluchting GC-kolom en langere levensduur van de kolom

Neem contact met ons op voor de voordelen van BIP®-technologie

CONTACT OPNEMEN:

Ready to order?

BUY NOW

BEKROONDE TECHNOLOGIE

Het is een succes dat algemeen wordt erkend. De BIP®-technologie is in 2004 in het Verenigd Koninkrijk bekroond met de Queens Award for Innovation en wordt gebruikt door duizenden Europese klanten, waaronder de vijf grootste producenten van analyseapparatuur en de nationale laboratoria van zeven Europese landen.

Vraag het de expert

Trish Lees

Business Development Specialist

"Waarom is gaszuiverheid van cruciaal belang voor mijn analytische toepassing?"
Sommige onzuiverheden kunnen de analyse-instrumenten beschadigen en de nauwkeurigheid van de resultaten beïnvloeden. Zuurstof en vocht zijn kritische onzuiverheden in veel analysetechnieken.

CASE STUDY

We hebben de prestaties van onze handschoenenkasten drastisch verbeterd met een langere levensduur van de katalysator en een kortere uitvaltijd van de regeneratie.
Arend Kooi Sales Manager MBRAUN Glove Boxes, BFI OPTILAS

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en geografische locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Speciale gassen

UHP-gassen, proces-, kalibratie- en ISO 17025-geaccrediteerde mengsels in een groot aantal leveringswijzen.