airproducts-logo Go to Home Page

Argon

Een multifunctioneel gas voor de metaal- en materiaalverwerkende industrie

Argon wordt vanwege zijn inerte eigenschappen gebruikt in tal van toepassingen om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst bij de verwerking van metalen en materialen te verhogen. Door zijn inerte aard kan het worden gebruikt om gesmolten en verhit metaal te beschermen tijdens de verwerking. De unieke eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor processen zoals heet isostatisch persen, blussen met vacuümovens, vernevelen om metaalpoeders te maken. Bovendien wordt het gebruikt voor de verwerking en behandeling van metalen die nitriden vormen, zoals titanium, aluminium en roestvrij staal.

Air Products biedt samengeperst argongas en vloeibaar argon in diverse zuiverheden en concentraties.

Onze ervaren toepassingsteams over de hele wereld kunnen hun industrie- en toepassingskennis gebruiken om u een gecomprimeerde of vloeibare argontoevoer- en technologieoplossing te bieden die aan uw unieke behoeften voldoet.

Download de brochure Argon Solutions Powered by Technology, Reliability and Safety

Argon voor metaal- en materiaalverwerking

Argon kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen in de productie van metalen en materialen:

 • Inerte atmosfeer
 • HIPing/sinter HIPing
 • Uithollen
 • Thermisch en plasmaspuiten
 • Sinteren
 • Warmtebehandeling
 • Doven
 • 3D-printen
 • Ontgassen

Om tal van voordelen te bieden, zoals:

 • Reductie of eliminatie van oxidatie van het oppervlak
 • De kwaliteit van onderdelen verbeteren
 • Verhogen van efficiëntie en opbrengsten
 • Schroot wordt minder

Vraag het de expert

John Dwyer

Microbulk Applications Engineer, Noord-Amerika

“Ik gebruik hogedrukgascilinders en maak me zorgen over de veiligheid. Is er een betere manier?”
Van oudsher waren hogedrukgascilinders de toevoermodus voor gebruikers in het lage tot middelgrote volume. Dit maakt bedrijven kwetsbaar voor veiligheidsrisico's in verband met bewegende cilinders en blootstelling aan hoge druk. Door de consolidatie naar een gecentraliseerd microbulksysteem is het niet meer nodig om cilinders te hanteren en wordt het risico op verwisseling van het product verkleind. Verdere voordelen zijn onder meer verminderde blootstelling aan hogedrukcontainers en minder verkeersopstoppingen met minder frequente leveringen aan leveranciers. Air Products heeft de microbulktoevoeroptie ontwikkeld als een kosteneffectief, betrouwbaar alternatief voor hogedrukcilinders voor de levering van stikstof, argon, zuurstof en kooldioxide. Naast efficiënte en flexibele opslagsystemen zijn er ook innovatieve leidingoplossingen beschikbaar voor een soepele overgang van cilinders naar microbulk.

CryoEase® Microbulk Solutions - Rendabel alternatief voor cilinders

Onze CryoEase®-microbulkservice biedt een aantal unieke voordelen ten opzichte van traditionele cilinderlevering:

 • Bespaart tijd - geen handelingen meer of het vervangen van cilinders
 • Bespaart ruimte - tank kan gemakkelijk worden geplaatst om waardevolle vloerruimte te ontlasten
 • Gemoedsrust - ons gasbeheersysteem plant automatisch regelmatige leveringen, zodat u geen gedoe hoeft te hebben met bestellingen of wachten op leveringen
 • Constante en betrouwbare levering met een kleinere CO2-voetafdruk - u kunt het aantal gasleveringen aan uw bedrijf verminderen, omdat Air Products zorgt voor uw orderplanning, uitvoering en levering
Download de brochure CryoEase® Microbulk Solutions

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en geografische locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Argon

Compressed argon gas and liquid argon in a variety of purities and in various modes of supply around the world thanks to our network of storage and transfill facilities.

Bulklevering

Geleverd per vrachtwagen en opgeslagen op uw locatie, hetzij als vloeistof in cryogene tanks of als gas in hogedrukbuizen op basis van uw volume, gewenste druk, zuiverheidsniveau, stroomsnelheid en bedrijfspatroon

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

CryoEase® Microbulk-oplossingen

Een handige en kostenbesparende oplossing voor grotere werkzaamheden. CryoEase®-tanks zijn verkrijgbaar in diverse maten. De CryoEase®-service vereenvoudigt uw gastoevoer doordat cilinders, voorraadbeheer en bestellen niet meer nodig zijn.

Neem contact op met onze technische experts.

Laat ons u helpen het gebruik van argon te optimaliseren om de kwaliteit te verbeteren en de efficiëntie en opbrengst te verhogen.

CONTACT OPNEMEN:

SDS Library

Our Safety Data Sheet (SDS) library allows you to search and find the SDS you need--in the language you select.

SDS LIBRARY

HULPMIDDELEN