airproducts-logo Go to Home Page

Aluminium en aluminiumlegeringen

Licht en sterk

Zuiver aluminium is een relatief zacht, duurzaam, licht, buigzaam en vervormbaar metaal. Omdat het bestand is tegen atmosferische corrosie, is het sterk bij lage temperaturen. Legeringstoevoegingen van magnesium en silicium verbeteren de sterkte en zijn zeer gebruikelijk.

Aluminium en aluminiumlegeringen worden veel gebruikt in de industrie, waaronder:

  • Lucht- en ruimtevaart: voor de fabricage van romp en vleugels 
  • Automotive: voor lichtgewicht motoren en carrosserie
  • Constructie: voor dakbedekkingsmaterialen en raamkozijnen.

Alumaxx® Plus-lasprocesgas is speciaal ontworpen als het enige gas dat u nodig hebt voor het hoogwaardige lassen van aluminium en aluminiumlegeringen. Als u de meest veeleisende normen nastreeft, hebt u een speciaal gas nodig, zoals Alumaxx® Plus. Dit veelzijdige lasprocesgas is speciaal ontworpen voor het MIG- en TIG-lassen van aluminium en aluminiumlegeringen in alle materiaaldikten.

Download de Maxx® Weld Process Gases-brochure

Zien is geloven:

Krijg deskundig advies en ervaar onze gespecialiseerde gassen voor het lassen van aluminium en zijn legeringen op uw locatie.

CONTACT OPNEMEN:

Leveringsopties

Air Products kan u helpen bij het bepalen van de meest voordelige leveringsoptie voor uw specifieke toepassing en locatie. Industriële gassen worden doorgaans in gasvormige en vloeibare vorm geleverd via diverse toevoersystemen.

Cilinders

De traditionele oplossing voor de levering van klein gas. Cilinders kunnen worden geleverd in een groot aantal maten van 10 tot 50 liter, druk en gaszuiverheid voor een breed scala aan gassen en gasmengsels. U kunt kiezen tussen conventionele cilinders of onze innovatieve Integra®-cilinder met ingebouwd reduceerventiel.

Lassen Snijgassen

Een reeks gassen, technologieën en diensten voor metaalproductie, of het nu gaat om lassen, snijden, thermisch spuiten, hardsolderen of gutsen.

Klaar om te bestellen?

NU KOPEN

HULPMIDDELEN