airproducts-logo Go to Home Page

Oxy-fuel brandersystemen voor secundair non-ferro smelten

Innovatieve brandersystemen, op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften

Air Products combineert een geschiedenis van bewezen technologie met tientallen jaren operationele knowhow en ervaring. Met onze oxy-fuel systemen voor secundair non-ferro smelten kunnen producenten sneller smelten, het brandstofverbruik verlagen, de uitstoot verbeteren en de productiviteit van hun activiteiten maximaliseren. Door de vervanging van lucht-brandstofbranders door oxy-fuel branders wordt verspilling van stikstof uit het proces geëlimineerd, waardoor hogere vlamtemperaturen mogelijk zijn, die veel meer warmte van de brander in het proces afgeven, omdat er veel minder warmte uit de oven wordt afgevoerd in de vorm van hete gassen.

Air Products biedt oxy-fuel branders die zijn ontworpen voor gebruik met elk type oven, of het nu gaat om een draai-, rock-, toren-, reverb- of kanteloven. Door de kenmerken van de vlam af te stemmen op de behoeften van elk specifiek ovenontwerp, kan onze technologie maximale voordelen bieden bij efficiënt gebruik van zuurstof en brandstoffen zoals aardgas.

Innovatieve oplossingen en operationele uitmuntendheid

Air Products innoveert voortdurend de brandertechnologieën met een verscheidenheid aan vlamvormen, warmteafvoerprofielen en montageconfiguraties om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van secundaire smelters. Daarnaast gebruiken we optimalisatiealgoritmen om productiecycli te standaardiseren en de herhaalbaarheid te verbeteren.

Het aanbod van Air Products met Process Intelligence maakt gebruik van sensor- en communicatietechnologie om onze gassen en apparatuur te bewaken en te regelen, en om de belangrijkste procesparameters bij te houden. Uw personeel heeft op afstand toegang tot deze gegevens voor een beter begrip van het proces.

Bewezen verbrandingstechnologie, aangepast om de voordelen te bieden die belangrijk zijn voor uw bedrijf...

Veel van onze klanten gebruiken onze branders in ovens die oorspronkelijk zijn ontworpen om te smelten met behulp van lucht-brandstoftechnologieën. Wanneer deze worden aangepast en achteraf worden uitgerust met onze technologie, kunnen een aantal voordelen worden gerealiseerd.

Productiviteit

Productieverhogingen van 25 tot 40% en hoger zijn heel gebruikelijk

Brandstofbesparing

Hogere brandstofefficiëntie is aangetoond met een bereik van 15-40%

Metaalopbrengst

Laadmaterialen en bedrijfsmethoden variëren, maar een geoptimaliseerd systeem kan een opbrengstbesparing van 0.5-2% opleveren

Emissies

Oxyfuel-branders kunnen het rookgasvolume met 20-60% verminderen, met minder belasting en temperatuur De NOₓ-emissies kunnen worden beheerst met een aangepast branderontwerp en goede werkmethoden

Kostenbesparingen

Een goede implementatie van oxy-fuel technologie door ons ervaren team kan leiden tot een algehele verlaging van de smeltkosten. Door de productie via een bestaande oven te verhogen, kunnen aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd, met een terugverdientijd van slechts enkele maanden.

ADVANCED CLEAN ENERGY LABORATORY—VIRTUAL DEMONSTRATIONS TO GLOBAL LOCATIONS

The Advanced Clean Energy Laboratory is our newest demonstration facility, capable of facilitating development and full-scale testing of combustion systems using actual customer fuels. Plus a remote video imaging systems enables real-time participation in testing via the Internet.

Transient Heating Oxy-fuel Burner

With Air Products’ patented Transient Heating burner, you can achieve more even heating throughout your reverb furnace, eliminate cold zones, and maximize melt rates.

Beschikbare warmtevergelijking: lucht-brandstof vs. oxy-brandstof verbranding

Bewezen Computational Fluid Dynamics Modeling Services voor secundair non-ferro smelten

Computational Fluid Dynamic (CFD) -modellering kan een krachtig hulpmiddel zijn om uw proces te beoordelen en te optimaliseren. We hebben uitgebreide interne CFD-modelleringsmogelijkheden die kunnen helpen bij het evalueren en onderzoeken van manieren om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen met branderselectie en ovenupdates die zijn afgestemd op uw specifieke operationele doelen.
MEER INFORMATIE

Case Studies

  • Relationship generates 25% more product for regenerative reverberatory furnace
  • High yields achieved for forward thinking secondary aluminum producer
  • Hotter and cleaner process for aluminum RSI producer
  • Increasing yield and production in a successful secondary aluminum plant
  • Maximizing precious metal productivity
  • Continuous cast copper rod manufacturer increases amount of scrap use
  • Secondary aluminum processor sees company-wide improvement after thorough review

Reken op de expertise van Air Products…

Wij kunnen u helpen bij het bepalen van de optimale oplossing voor uw operationele uitdagingen en manieren voorstellen om uw productie te stimuleren.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!

HULPMIDDELEN