airproducts-logo Go to Home Page

Oxy-fuel brandersystemen voor metaalproductie

Innovatieve verbrandingssystemen, op maat gemaakt voor uw specifieke behoeften

Innovatie en expertise toepassen om de problemen van onze klanten op te lossen, is onze kracht. Air Products combineert een geschiedenis van bewezen technologie met tientallen jaren operationele kennis en ervaring op het gebied van metaalproductie.

Voor de huidige lucht-brandstof toepassingen elimineert de vervanging van oxy-fuel branders verspilling van stikstof uit het proces, waardoor hogere vlamtemperaturen mogelijk zijn, die veel meer warmte van de brander in het proces afgeven, omdat er veel minder warmte wordt afgevoerd uit de oven in de vorm van hete gassen.

Air Products innoveert ook door het identificeren van nieuwe toepassingen voor warmte-inbreng in metaalbewerkingsprocessen, met als doel deze efficiënter en rendabeler te maken.

Innovatieve oplossingen en uitstekende werkprestaties

Air Products innoveert voortdurend de brandertechnologieën met een verscheidenheid aan functies om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van ferro- en non-ferrometaalproducenten.

  • Vlamvormen
  • Warmte-uitstroomprofielen
  • Lucht-oxy-fuel opties
  • Hoge en lage momentumconfiguraties
  • Montageopties voor dak/zijwand/deur
  • Watergekoelde en niet-watergekoelde constructie
  • Laag NOx mogelijkheden

Door de kenmerken van de vlam af te stemmen op de behoeften van elke activiteit, levert de technologie van Air Products maximaal voordeel bij het meest efficiënte gebruik van zuurstof en brandstoffen, zoals aardgas.

Daarnaast gebruiken we optimalisatiealgoritmen om productiecycli te standaardiseren en de herhaalbaarheid te verbeteren. Het aanbod van Air Products met Process Intelligence maakt gebruik van sensor- en communicatietechnologie om onze gassen en apparatuur te bewaken en te regelen, en om de belangrijkste procesparameters bij te houden. Uw personeel heeft op afstand toegang tot deze gegevens voor een beter begrip van het proces.

Bewezen verbrandingstechnologie, aangepast om de voordelen te bieden die belangrijk zijn voor uw bedrijf…

Productiviteit

Aanzienlijke productieverhogingen kunnen worden gerealiseerd met de juiste implementatie van oxy-fuel

Brandstofbesparing

Verhoogde brandstofefficiëntie is routinematig aangetoond in vergelijking met lucht-brandstofbedrijf

Metaalopbrengst

Laadmaterialen en bedieningsmethoden variëren, maar een geoptimaliseerd systeem kan leiden tot een aanzienlijke besparing op metaalopbrengsten

Emissies

Het gebruik van oxyfuel-branders kan het rookgasvolume met 20-60% verminderen, met een lagere belasting en temperatuur in de tankkast. NOx-emissies kunnen worden beheerst met een aangepast branderontwerp en goede werkpraktijken

Kostenbesparingen

Een goede implementatie van oxy-fuel technologie door ons ervaren team kan leiden tot een algehele verlaging van de smeltkosten

Meerdere brandstofopties

We hebben ervaring met computationele vloeistof-dynamische modellering, branderontwerp en pilot-scale testen met vaste, vloeibare en gasvormige brandstoffen

Beschikbare warmtevergelijking: lucht-brandstof vs. oxy-brandstof verbranding

“We werken nu al ruim 15 jaar samen met Air Products en dankzij de oxy-fuel technologie is onze productiviteit met 25 tot 35 procent toegenomen. Wij draaien de klok rond, dus als er een probleem is, moeten we iemand kunnen bereiken. Jullie zijn echt geweldig.”

Larry Wayne Henson, GM, Tennessee Aluminium Processors, Inc.

ADVANCED ADVANCED ENERGY ENERGY LABORATORY - VIRTUELE DEMONSTRATIES VOOR INTERNATIONALE LOCATIES

Het Advanced Clean Energy Laboratory is onze nieuwste demonstratiefaciliteit, die in staat is om de ontwikkeling en het volledig testen van verbrandingssystemen met behulp van echte klantbrandstoffen mogelijk te maken. Plus een extern videobeeldsysteem maakt real-time deelname aan tests via het internet mogelijk.

Advanced Clean Energy Laboratory - virtuele demonstraties voor internationale locaties

Het Advanced Clean Energy Laboratory kan de ontwikkeling en het volledig testen van verbrandingssystemen op basis van werkelijke klantbrandstoffen vergemakkelijken. En een videobeeldsysteem op afstand maakt real-time deelname aan tests via het internet mogelijk.
BROCHURE DOWNLOADEN

Reken op de expertise van Air Products…

Onze branche-experts kunnen u helpen de optimale oplossing voor uw operationele uitdagingen te vinden en manieren vinden om uw productie te stimuleren.

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP!