airproducts-logo Go to Home Page

Freshline® Superfresh-oplossingen

Vers wanneer u dat nodig hebt

Bent u op zoek naar een natuurlijke manier om de houdbaarheid van uw gekoelde voedingsmiddelen die zijn verpakt onder een Modified Atmosphere (MAP) te verlengen? Of bent u op zoek naar manieren om knelpunten in het seizoen te verminderen of uw productie in het algemeen beter te plannen?
Stelt u zich eens voor dat u uw voedsel kunt produceren wanneer het u uitkomt en het vervolgens een paar maanden op te slaan voordat u het aan uw klanten levert wanneer het het beste bij hen past, terwijl u een product aanbiedt dat lijkt op een gewoon gekoeld MAP-product. Die mogelijkheid kan werkelijkheid worden.
Ons R&D-team ontdekte dat de combinatie van cryogeen invriezen en MAP de versnelde achteruitgang van voedsel na ontdooien effectief vertraagt. Hierdoor kunnen ingevroren en ontdooide producten een vergelijkbare kwaliteit, uiterlijk en houdbaarheid bieden als een standaard MAP-gekoeld product, en in sommige gevallen die we hebben getest zelfs langer. Ook kan voor alle geteste producten, wanneer ontdooid onder de juiste omstandigheden, de eindgebruiker het product thuis veilig opnieuw invriezen.
Download de Freshline® Superfresh Solutions-brochure

Waarom het Freshline® Superfresh-proces gebruiken?

Verlichting van bottlenecks

Produceer wanneer het u het beste uitkomt of wanneer uw onbewerkte product het beste is

Afvalvermindering

Langere houdbaarheid (MAP-tijd plus invriesperiode) en betere controle over de toevoerketen betekent minder productafval

Geld besparen

Vraag en aanbod gerelateerde besparingen. Minder productafval betekent ook lagere kosten

Freshline® Superfresh Solutions vs Standard MAP

Producten die zijn geconserveerd met de Freshline® Superfresh-methode, hebben de volgende kenmerken in vergelijking met standaard gekoelde producten die zijn verpakt onder een gemodificeerde atmosfeer:

  • Kwaliteit: vergelijkbaar uiterlijk, smaak en textuur
  • Vochtigheid: vergelijkbare niveaus van druppelverlies
  • Opnieuw vullen: in alle geteste gevallen toonden de resultaten aan dat het product veilig opnieuw kan worden ingevroren (wanneer het onder de juiste omstandigheden is ontdooid)
  • Houdbaarheid: Dezelfde houdbaarheid zodra ze de gekoelde ruimte bereiken (en in sommige gevallen zelfs een langere), plus de periode dat ze bevroren worden bewaard

Vraag het de expert

Neil Hansford

Food Technology Expert, Verenigd Koninkrijk

“Werkt het Freshline® Superfresh-proces voor mijn product?”
We hebben talloze producten met succes getest en op verzoek zijn er diverse casestudy's beschikbaar. In onderstaand artikel vindt u enkele voorbeelden.

Freshline® Food Services

We leveren niet alleen gassen en apparatuur, we willen u bij elke stap helpen. Daarom zijn we ook wereldleider op het gebied van innovatie in de voedingsmiddelenindustrie, voeren we tests uit voor u op locatie of in een van onze laboratoria, bieden we advies op het gebied van procesevaluatie en -optimalisatie, analytische diensten en trainingsondersteuning.

MEER WETEN

Bent u benieuwd naar kwaliteit en naleving?

Veiligheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Onze gassen en apparatuur voldoen aan alle relevante levensmiddelenwetgeving.

MEER INFORMATIE

Benieuwd naar onze Freshline® Superfresh-oplossingen?

Boek een gratis consult met een van onze experts.

CONTACT OPNEMEN:

HULPMIDDELEN