airproducts-logo Go to Home Page

COO Dr. Samir J. Serhan over de rol van waterstof in de energietransitie

 

Samir Serhan

Als het gaat om het stimuleren van de energietransitie, is er veel urgentie.

Air Products wacht niet. Wij zijn een pionier met veel ervaring, strategische investeringen en megaprojecten. We implementeren nu waterstofprojecten op wereldschaal - zowel in blauw als in groen - die essentieel zijn voor de energietransitie en die het hogere doel van Air Products als bedrijf weerspiegelen.

Dat is duidelijk
de wereld zal een verscheidenheid aan technologieën en oplossingen nodig hebben om haar klimaat- en energiedoelstellingen te bereiken. Tegenwoordig - hier en nu - beschikken we over de technologieën die nodig zijn om alle soorten waterstof te maken. Met onze projecten voor miljarden dollars aan blauwe waterstof in Alberta en Louisiana en het groene waterstofproject met ACWA Power en NEOM in Saoedi-Arabië ― kunnen we aantoonbare capaciteiten in productie-, distributie- en distributietechnologieën in praktijk brengen. Wetende dat blauwe en groene waterstof beschikbaar zal zijn, zal de vraag in eindmarkten stimuleren en hen aanmoedigen om te beginnen met de overgang naar gereedheid.

Dus de sleutel tot het versnellen van de productie van schone waterstof is om er vraag naar te genereren. Wij zijn van mening dat de overheid en het overheidsbeleid voornamelijk gericht moeten zijn op het gebruik van schone, blauwe en groene waterstof. Als waterstofbeleid technologisch agnostisch is en als beleid en stimulansen de vraag doen toenemen, dan hebben producenten zoals Air Products de technologieën die we kunnen configureren op elke manier die klanten en landen nodig hebben om koolstofarmere vormen van energie mogelijk te maken. 

Air Products' Chief Operating Officer, Dr. Samir J. Serhan, participating in a panel at CERAWeek