airproducts-logo Go to Home Page

CEO Seifi Ghasemi over duurzaamheidsstrategie en -doelstellingen

 
 Seifi Ghasemi, Air Products Chairman, President and CEO


Het is duidelijk dat duurzaamheid bij Air Products onze groeistrategie is, creëert duurzaamheid onze groeimogelijkheden, en onze groeimogelijkheden ondersteunen onze duurzaamheidsdoelstellingen en focus. We zijn erg trots dat we de energietransitie kunnen helpen stimuleren, met name door middel van waterstofmegaprojecten op wereldschaal. Ons NEOM-project in Saoedi-Arabië, het Alberta-project in Canada en het Louisiana-project in de VS vertegenwoordigen bijna $10 miljard aan direct Air Products-kapitaal om de waterstofvrije en koolstofarme waterstof te creëren die nodig is om koolstofarm te maken en energietransitie te versnellen. Deze projecten zullen de uitstoot van CO2-equivalent aanzienlijk verminderen voor onze klanten, voor Air Products zelf en voor de rest van de wereld.

Als eerste onderneming die werkelijk actie onderneemt, via deze echte projecten, kunnen we een portfolio van ervaringen en technologieën samenbrengen om koolstofarme vormen van energie te leveren, de duurzaamheid van onze klanten te verbeteren en belangrijke energie- en milieu-uitdagingen op te lossen. Dit is ons hogere doel als bedrijf.

Daarnaast is het belangrijk dat onze toezeggingen worden afgestemd op onze strategie. Meer dan een jaar geleden hebben we onze derde streefwaarde voor vermindering van de CO2-intensiteit geïntroduceerd. En ik kan met trots zeggen dat de grote projecten die we hebben aangekondigd, samen met onze dagelijkse focus op operationele efficiëntie, ons in een uitstekende positie brengen om dit doel tegen 2030 te bereiken of te overtreffen. Maar als bedrijf zijn we nooit tevreden met onze huidige prestaties. Daarom bekijken we onze mogelijkheden om nog betekenisvollere vooruitgang te boeken in de richting van hogere milieudoelstellingen.

Binnen het kader van onze duurzaamheids- en leiderschapsraad beoordelen we extra mogelijkheden, waaronder een Scope 3-emissiedoel, de voordelen van vermeden emissies en/of andere mogelijke scenario's.