airproducts-logo Go to Home Page
| DEN HAAG, NEDERLAND

Air Products breidt aanwezigheid in Den Haag en Nederland uit met nieuw Project Delivery Office

Nieuw kantoor officieel geopend in aanwezigheid van plaatsvervangend hoofd van de Amerikaanse missie in Nederland Aleisha Woodward en de Haagse wethouder voor Financiën, Cultuur en Economie Saskia Bruines

Air Products (NYSE: APD) heeft zijn nieuwe EMEA ‘Project Delivery Office’ geopend in Den Haag. Het kantoor, gevestigd aan de Wilhelmina van Pruisenweg, zal een belangrijke bijdrage leveren aan de engineering, inkoop en bouwwerkzaamheden van Air Products in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 
 
Als wereldleider op het gebied van waterstof neemt Air Products een belangrijke positie in de energietransitie. "Vanuit dit nieuwe kantoor in Den Haag zullen we diverse engineering- en bouwprojecten in Nederland en de rest van Europa ontwikkelen en uitvoeren. Als Air Products zijn we een first mover en betrokken bij verschillende projecten zoals de bouw van een nieuwe waterstoffabriek in Rotterdam. Deze projecten maken de energietransitie werkelijkheid. Ik ben er trots op dat we nu hetzelfde gaan doen met onze teams vanuit deze nieuwe locatie in Den Haag", aldus Joost Parmentier, General Manager - Project Delivery EMEA bij Air Products. 
 
Het nieuwe kantoor markeert een andere belangrijke mijlpaal voor Air Products, aangezien dit het eerste Project Delivery kantoor van het bedrijf op het Europese vasteland is. De keuze voor Den Haag als locatie voor het kantoor is strategisch, aangezien Nederland en in het bijzonder de provincie Zuid-Holland een belangrijke regio is voor Air Products en een toegangspoort tot andere Europese regio's.  
 
Namens Air Products verwelkomde Joost Parmentier gasten en vrienden bij de opening van het nieuwe kantoor. "Ik ben erg trots op het team dat we hier en in de toekomst opbouwen. We bouwen echt samen aan morgen waarmee ons kantoor een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de Haagse arbeidsmarkt en economie", aldus Parmentier tijdens de opening.  
 
Naast de General Manager van dit nieuwe Project Delivery Office had Air Products de eer om Aleisha Woodward, de Deputy Chief van de Amerikaanse Missie in Nederland, en Saskia Bruines, locoburgemeester van Den Haag en wethouder van Financiën, Cultuur en Economie, te verwelkomen en beide hoge gasten hielden toespraken.

De inzet van Air Products om de energie transitie in Nederland en Europa te versnellen werd recentelijk gedemonstreerd door de aankondiging van verschillende projectplannen in de haven van Rotterdam. Deze omvatten een importterminal voor hernieuwbare ammoniak, een tweede fabriek voor vloeibare waterstof en een waterstoftankstation voor vrachtwagens.

Aleisha Woodward, plaatsvervangend ambassadeur van de Verenigde Staten: “Dit kantoor en de focus op projecten in de energietransitie illustreert het belang van nauwe samenwerking tussen onze twee landen en andere landen in de regio om klimaatverandering aan te pakken”.

Saskia Bruines, wethouder van Den Haag voor Financiën, Cultuur en Economie: "Den Haag verwelkomt bedrijven die werken aan de Sustainable Development Goals. Air Products levert een belangrijke bijdrage aan de energietransitie wereldwijd en vormt een mooie aanvulling op het Haagse energie- en techniekcluster".


Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een toonaangevend industrieel gasbedrijf, dat al meer dan 80 jaar actief is. Het bedrijf richt zich op energie, milieu en opkomende markten. Het bedrijf heeft twee groeipijlers, gedreven duurzaamheid. Air Products levert essentiële industriële gassen, gerelateerde apparatuur en toepassingsexpertise aan klanten in tientallen industrieën, waaronder raffinage, chemie, metalen, elektronica, productie en voeding. Daarnaast ontwikkelt, ontwerpt, bouwt, bezit en exploiteert het bedrijf enkele van 's werelds grootste industriële gas- en koolstofafvangprojecten en levert het wereldwijd schone waterstof voor transport, industriële markten en de bredere energietransitie. Daarnaast is Air Products wereldleider in de levering van procestechnologie en apparatuur voor vloeibaar aardgas, en levert het wereldwijd turbomachines, membraansystemen en cryogene containers.

Het bedrijf had in het boekjaar 2022 een omzet van $12,7 miljard uit activiteiten in meer dan 50 landen en heeft een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $70 miljard. Meer dan 21.000 gepassioneerde, getalenteerde en toegewijde werknemers met diverse achtergronden worden gedreven door Air Products' doel om innovatieve oplossingen te creëren die het milieu ten goede komen, duurzaamheid bevorderen en een nieuwe kijk geven op wat mogelijk is om de uitdagingen aan te gaan waarmee klanten, gemeenschappen en de wereld worden geconfronteerd. Ga voor meer informatie naar www.airproducts.com of volg ons op LinkedIn, Twitter, Facebook en/of Instagram.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen: Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" binnen de safe harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze op de toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen en veronderstellingen van het management op de datum van deze bekendmaking en zijn geen garanties voor toekomstige prestaties. Hoewel toekomstgerichte verklaringen te goeder trouw worden afgelegd en gebaseerd zijn op veronderstellingen, verwachtingen en projecties die het management redelijk acht op basis van de momenteel beschikbare informatie, kunnen de werkelijke prestaties en financiële resultaten wezenlijk verschillen van de projecties en ramingen die in de toekomstgerichte verklaringen zijn opgenomen, als gevolg van vele factoren, waaronder risicofactoren die zijn beschreven in ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het boekjaar dat eindigde op 30 september 2022. Behalve voor zover vereist door de wet, wijzen wij elke verplichting of verbintenis af om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen, bij te werken of te herzien om eventuele wijzigingen in de veronderstellingen, overtuigingen of verwachtingen of eventuele wijzigingen in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd, weer te geven.