airproducts-logo Go to Home Page
| Rotterdam,Nederland

Air Products start bouw tweede fabriek voor vloeibare waterstof in Rotterdam

Nieuwe fabriek brengt extra capaciteit voor vloeibare waterstof naar Europa

Air Products (NYSE: APD) heeft vandaag plannen aangekondigd om te beginnen met de bouw van een tweede fabiek voor vloeibare waterstof in Rotterdam, Nederland. Deze nieuwe fabriek komt bovenop de bestaande fabriek voor vloeibare waterstof van het bedrijf in Botlek, Nederland. Zodra de fabriek in 2025 operationeel is, zal de totale huidige vloeibare waterstofcapaciteit in Europa verdubbelen.

De vloeibare waterstof die in de fabriek wordt geproduceerd, zal worden gebruikt om te voldoen aan de toenemende vraag van hightechindustrieën en de mobiliteitsmarkt. Ze zal bijdragen tot het decarboniseren van zware voertuigen op weg naar klimaatneutraliteit in Europa tegen 2050. 

Air Products wil bijdragen aan de rol van waterstof in de energietransitie. Dit project is een belangrijke mijlpaal en een geweldige aanvulling op de waterstofcapaciteiten van Air Products in Europa.


Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een toonaangevend industrieel gasbedrijf, dat al meer dan 80 jaar actief is. Het bedrijf richt zich op energie, milieu en opkomende markten en levert essentiële industriële gassen, aanverwante apparatuur en toepassingsexpertise aan klanten in tientallen industrieën, waaronder raffinage, chemie, metalen, elektronica, productie, en voeding en drank. Air Products is ook de wereldleider in de levering van procestechnologie en -apparatuur voor vloeibaar aardgas. Het bedrijf ontwikkelt, ontwerpt, bouwt, bezit en exploiteert enkele van 's werelds grootste industriële gasprojecten, waaronder: vergassingsprojecten die op duurzame wijze overvloedige natuurlijke hulpbronnen omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige stroom, brandstoffen en chemicaliën; koolstofafvang projecten; en koolstofarme en -vrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie.

Het bedrijf had in het boekjaar 2021 een omzet van $10,3 miljard uit activiteiten in meer dan 50 landen en heeft een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $55 miljard. Meer dan 20.000 gepassioneerde, getalenteerde en toegewijde werknemers met diverse achtergronden worden gedreven door Air Products' hogere doel om innovatieve oplossingen te creëren die het milieu ten goede komen, duurzaamheid te bevorderen en de uitdagingen van klanten en gemeenschappen wereldwijd te adresseren. Voor meer informatie, bezoek www.airproducts.com of volg on op LinkedIn, Twitter, Facebook of volg on op Instagram.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen: Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" binnen de safe harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Deze op de toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen en veronderstellingen van het management op de datum van deze bekendmaking en zijn geen garanties voor toekomstige prestaties. Hoewel toekomstgerichte verklaringen te goeder trouw worden afgelegd en gebaseerd zijn op veronderstellingen, verwachtingen en projecties die het management redelijk acht op basis van de momenteel beschikbare informatie, kunnen de werkelijke prestaties en financiële resultaten wezenlijk verschillen van de projecties en ramingen die in de toekomstgerichte verklaringen zijn opgenomen, als gevolg van vele factoren, waaronder risicofactoren die zijn beschreven in ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het boekjaar dat eindigde op 30 september 2021. Behalve voor zover vereist door de wet, wijzen wij elke verplichting of verbintenis af om toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn opgenomen, bij te werken of te herzien om eventuele wijzigingen in de veronderstellingen, overtuigingen of verwachtingen of eventuele wijzigingen in gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd, weer te geven.