airproducts-logo Go to Home Page
| ROTTERDAM

Air Products wint EcoVadis Gouden Medaille voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor vijfde jaar op rij

Air Products (NYSE:APD), wereldwijd toonaangevend op het gebied van industriële gassen, heeft bekendgemaakt dat het opnieuw een gouden medaille heeft gekregen voor zijn prestaties op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR) van EcoVadis, een multinationaal ratingbureau voor CSR. Dit is het vijfde jaar op rij dat Air Products een gouden rating heeft verdiend.

"We zijn vereerd dat we opnieuw de gouden medaille-onderscheiding van EcoVadis verdienen voor onze MVO-inspanningen," aldus Simon Moore, vice president Investor Relations, Corporate Relations and Sustainability van Air Products. "Duurzaamheid is de kern van wat we doen en de kern van onze groeistrategie. Het maakt deel uit van ons hogere doel om mensen samen te brengen om samen te werken en oplossingen te innoveren voor 's werelds belangrijkste energie- en milieu-uitdagingen en om een werkplek te creëren waar elke werknemer weet dat hij of zij erbij hoort en ertoe doet."

Met het ontvangen van de gouden medaille van EcoVadis staat Air Products in de top vier procent van alle geëvalueerde bedrijven.

EcoVadis beoordeelt en controleert voortdurend het MVO-beheer en de MVO-vooruitgang van een bedrijf en biedt hulpmiddelen om verbetering te stimuleren. De EcoVadis-beoordelingsmethodologie omvat zeven managementindicatoren, verdeeld over 21 duurzaamheidscriteria, in vier thema's: Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Ethiek, en Duurzaam Inkopen. Het is gebaseerd op toonaangevende normen, zoals het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en ISO 26000 en staat onder toezicht van een internationaal wetenschappelijk comité. EcoVadis beoordeelt de prestaties van een bedrijf door het beleid, de acties en de resultaten te beoordelen, en door rekening te houden met de input van externe professionals en externe belanghebbenden.

De erkenning van EcoVadis is de laatste die Air Products heeft ontvangen voor zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eerder dit jaar werden de inspanningen van Air Products op het gebied van duurzaamheid erkend door Barron's, dat Air Products uitriep tot het beste klimaatgerichte bedrijf in zijn 2021-ranglijst van de meest duurzame bedrijven in Amerika. In zijn geheel nam Barron's Air Products de 13e plaats in op de lijst van 100 meest duurzame bedrijven. Air Products werd ook opgenomen in het S&P Global 2021 Sustainability Yearbook en de Corporate Knights Clean 200. De Clean 200 is opgericht in 2016 en rangschikt de grootste beursgenoteerde bedrijven op basis van hun beoordelingen van schone energie. Daarnaast is Air Products ook al 11 jaar op rij benoemd in de Dow Jones Sustainability North America Index (DJSI). Met de DJSI-erkenning voor 2020/2021 behoort Air Products tot de top 20 procent van Noord-Amerikaanse bedrijven in zijn industriegroep voor duurzaamheidsprestaties van bedrijven.

Voor meer informatie over Air Products' inspanningen op het gebied van duurzaamheid en bedrijfsverantwoordelijkheid, kunt u ons meest recente duurzaamheidsrapport bekijken. 


Over Air Products 
Air Products (NYSE:APD) is een wereldwijd toonaangevende producent van industriële gassen sinds 80 jaren. Gericht op het bedienen van de energie- en de milieusector en opkomende markten, levert het bedrijf essentiёle industriёle gassen, apparatuur en applicaties aan klanten in tientallen sectoren, waaronder raffinage, de petrochemische industrie, metaalbewerking, elektronica, productiebedrijven en fabrikanten van voedingsmiddelen en dranken. Air Products is tevens de voornaamste leverancier ter wereld van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas (LNG). Het bedrijf ontwikkelt, engineert, bouwt, bezit en exploiteert enkele van de grootste industriёle gasinstallaties ter wereld, waaronder gassificatieprojecten, die natuurlijke energiebronnen op een duurzame manier omzetten in syngas voor de productie van hoogwaardige energie, brandstoffen en chemicaliёn; koolstofafvangprojecten; en koolstofvrije waterstofprojecten op wereldschaal ter ondersteuning van het wereldwijde transport en de energietransitie. 

Air Products realiseerde in boekjaar 2021 een omzet van $ 10,3 miljard uit de lopende activiteiten in meer dan 50 landen en heeft momenteel een beurswaarde van ongeveer $ 65 miljard. Meer dan 20.000 enthousiaste, getalenteerde en toegewijde medewerkers worden gedreven door het hogere doel van Air Products: het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het milieu ten goede komen, de duurzaamheid verbeteren en die gericht zijn op de uitdagingen waar klanten, gemeenschappen en de wereld mee te maken krijgen.

Ga voor meer informatie naar airproducts.nl of volg het bedrijf op LinkedInTwitter, Facebook of Instagram.