airproducts-logo Go to Home Page
| HALFWEG

Air Products rondt de overname van ACP af

Air Products (NYSE: APD) heeft vandaag bekendgemaakt dat de acquisitie van ACP Europe SA (ACP), de grootste onafhankelijke producent van koolstofdioxide (CO₂) in Europe, is afgerond. Financiёle informatie over de transactie wordt niet bekendgemaakt.

Met deze overname is Air Products in staat om bestaande klanten beter van dienst te zijn en nieuwe groeikansen voor industriële gassen na te streven. Klanten kunnen nu profiteren van een sterke positie voor de levering van vloeibare CO₂ in meer Europese landen en een betere distributie op het Europese vasteland. 

“Dit is een goede, logische zet. De CO₂-activiteiten van ACP vormen een perfecte aanvulling op onze business. We beschikken nu over een degelijke uitgangspositie om onze klanten meer waarde te bieden en om een verdere groei van onze industriёle gasactiviteiten in Europa te realiseren,” zei Ivo Bols, President Industrial Gases van Air Products in Europa en Afrika. “Ik twijfel er niet aan dat onze klanten zullen profiteren van het sterkere portfolio van producten en van de gezamenlijke expertise van het nieuw samengestelde team.”

“Met meer dan 120 jaar ervaring in CO₂ hebben we een kwaliteitsvol en goed beheerd bedrijf opgebouwd dat prima presteert”, lichtte Jan De Ridder, directeur van ACP, toe. “Dat we een onderdeel van Air Products zijn geworden, betekent dat we de toekomst met groot optimisme tegemoet zien.”

Met deze acquisitie versterkt Air Products verder zijn positie als leverancier van een compleet gamma industriële gassen en diensten in de regio.

Aan alle vereiste voorwaarden voor het afsluiten van de overeenkomst is voldaan en alle goedkeuringen door de overheden zijn verleend. Air Products hoeft als onderdeel van de goedkeuring door de Poolse mededingingsautoriteiten geen bedrijfsonderdelen af te stoten. Het bedrijf moet een beperkt deel van de Poolse productiecapaciteit afbouwen als er in een periode van enkele jaren niet aan bepaalde marktvoorwaarden is voldaan. 

ACP bedient klanten die actief zijn in diverse bedrijfstakken waaronder de chemie, de tuinbouw en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Het bedrijf heeft meer dan 120 medewerkers, vier fabrieken voor vloeibare CO₂ (een vijfde fabriek is in aanbouw) en twee productielocaties voor ‘droogijs’.