airproducts-logo Go to Home Page
| Halfweg

Air Products introduceert innovatieve MAP-oplossing en verrijkt verpakte voedingsmiddelen met natuurlijke aroma’s

Freshline® Aroma MAP™ speelt in op de toegenomen vraag naar natuurlijke ingrediënten en het verlangen naar sensorische belevingen van de consument.

Producenten van voedingsmiddelen hebben een goede neus voor zaken en zijn continu op zoek naar manieren om een blijvende indruk achter te laten op de consument.

Het reukorgaan wordt beschouwd als het krachtigste zintuig van de mens. Daarom introduceert Air Products Freshline® Aroma MAP™. Het systeem injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiёle oliёn in de verpakking gelijktijdig met het modified atmosphere packaging gas (MAP). Er zijn geen bijkomende productiestappen noodzakelijk.

Met dit innovatieve systeem biedt Air Products de fabrikanten van voedingsmiddelen een nieuwe manier om natuurlijke aroma’s aan verpakte voedingsmiddelen toe te voegen en zo de zintuigelijke ervaring van consumenten spectaculair te verbeteren. Dit kan toekomstig koopgedrag gunstig beïnvloeden. Deze technologie heeft ook potentie om de verspilling van voedsel tegen te gaan en vermindert het risico op het terugsturen van niet-verkochte producten. Het gebruik van bepaalde specifieke essentiële oliën kan leiden tot een nog langere houdbaarheid van het product, in vergelijking met standaard MAP. De natuurlijke essentiёle oliёn of aroma’s, die met het Freshline® Aroma MAP™ systeem in de verpakking geïnjecteerd worden, komen tegemoet aan de stijgende vraag naar Clean Label ingrediënten. Het toevoegen van geuren die emoties triggeren helpt voedingsbedrijven om een emotionele band met hun klanten te creëren. Zintuiglijke marketing is de laatste jaren sterk in opmars. Het is niet alleen trendy maar vooral zeer efficiënt en biedt een waaier aan mogelijkheden in de voedingsindustrie.

“De markt voor verpakte voedingsmiddelen blijft groeien. Ook voor voedingsproducten die verpakt worden onder gemodificeerde atmosfeer is er nog veel potentieel. Het gebruik van natuurlijke aroma’s die de zintuiglijke ervaring van de consument versterken, biedt producenten uitstekende opportuniteiten”, zegt Ann Callens, Food & Cryo Segment Manager bij Air Products. “Je kunt spreken van een win-win situatie voor alle betrokkenen. Ons systeem wordt eenvoudigweg geïntegreerd in de bestaande verpakkingslijn. Het toevoegen van aroma’s kan een meerwaarde betekenen voor tal van voedingsmiddelen; waaronder bewerkt vlees, gedroogde producten en bakkerijproducten.”

Dankzij de vooraf ingestelde parameters, injecteert de machine een nauwkeurige en herhaalbare hoeveelheid aroma in de gasstroom. Het mengsel van MAP-gas en actieve/aroma stoffen wordt naar de verpakkingsmachine geleid, waar het vervolgens op dezelfde manier als bij standaard MAP in de verpakking geïnjecteerd wordt. Het systeem is veilig, hygiënisch en voldoet aan alle geldende richtlijnen en best practises in de voedingsmiddelenindustrie.

Noot voor de pers: meer informatie over Air Products vindt u op www.airproducts.nl.